Hoe Kies Je Een Krachtige Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Krachtige Laptop
Hoe Kies Je Een Krachtige Laptop

Video: Hoe Kies Je Een Krachtige Laptop

Video: Hoe Kies Je Een Krachtige Laptop
Video: Watch this BEFORE buying a new Laptop... | The Tech Chap 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel nuances om te overwegen bij het kopen van een laptop. Alle basiskenmerken van de gekochte mobiele computer moeten redelijk goed in balans zijn.

Hoe kies je een krachtige laptop
Hoe kies je een krachtige laptop

instructies:

Stap 1

Als u een krachtige laptop moet kopen, betekent dit niet dat u goedkope modellen meteen moet vergeten. Heel vaak betaalt de koper voor het merk, en niet voor kwaliteit of andere parameters. Selecteer eerst de CPU. Het ideale aantal cores ervoor is 3 of 4.

Stap 2

Let op de kloksnelheid van elke kern. Het mag niet minder zijn dan 2,5 GHz. Het heeft geen zin om vier cores met een frequentie van 1,7 GHz te gebruiken. Het is beter om een CPU met vier fysieke cores te gebruiken in plaats van twee virtuele.

Stap 3

Bepaal de hoeveelheid RAM die je nodig hebt. Tegenwoordig is het niet moeilijk om mobiele computers met 6-8 GB RAM te vinden. Uiteraard moet het RAM-type DDR3 zijn. Let op de kloksnelheid van de geheugenkaarten. Het mag niet minder zijn dan 700 MHz.

Stap 4

Kies nu de grafische kaart die bij je past. In het geval van een krachtige laptop moet het geheugen minimaal 2 GB zijn. Het is natuurlijk beter om een 512-bit videoadapter aan te schaffen. Het is beter om vooraf de kenmerken van de videokaart die in de laptop is geïnstalleerd te controleren. Er zijn geavanceerde versies die zelden werken met de maximaal vermelde prestaties.

Stap 5

Houd er rekening mee dat krachtige apparaten veel energie verbruiken. In dit opzicht is het noodzakelijk om de kwaliteit van het laptopkoelsysteem te achterhalen. Idealiter zijn buiskoelers beter dan standaardkoelers. Onderzoek de ventilatieopeningen om er zeker van te zijn dat de laptop niet oververhit raakt. Het is beter om de processor en videokaart te testen alvorens te kopen.

Stap 6

Let natuurlijk op de batterij. Haal bij voorkeur meteen een extra batterij bij. Krachtige laptops gaan zelden langer dan drie uur mee zonder op te laden. Als er een mogelijkheid is om een mobiele computer met een tweede geïntegreerde videoadapter aan te schaffen, gebruik deze dan.

Aanbevolen: