Een Object Knippen In Paint

Inhoudsopgave:

Een Object Knippen In Paint
Een Object Knippen In Paint

Video: Een Object Knippen In Paint

Video: Een Object Knippen In Paint
Video: How to draw in ms paint || ms paint tutorial || paint in computer || ms paint || scenery drawing 2024, Mei
Anonim

Het maken en bewerken van afbeeldingen in Microsoft Paint wordt uitgevoerd met behulp van een standaardset tools, waaronder de mogelijkheid om een bepaald deel van de afbeelding uit te snijden. Dit is nodig om een object van het ene deel van de tekening naar het andere over te brengen, of het naar het klembord te kopiëren en het vervolgens in het tweede Paint-bestand te plakken.

Het uitgesneden object kan naar een ander gebied van de tekening worden verplaatst
Het uitgesneden object kan naar een ander gebied van de tekening worden verplaatst

instructies:

Stap 1

Om een object in Paint te knippen, moet u het eerst selecteren. Gebruik hiervoor de knop met de juiste naam, onderaan staat een zwarte driehoek die de lijst met instellingen opent. Het selectiegebied kan van twee soorten zijn: rechthoekig en willekeurig. Dit laatste is handig wanneer een deel van de afbeelding dicht is omgeven door andere objecten die niet in het geselecteerde gebied mogen vallen. In de parameters kunt u de regel "Alles selecteren" selecteren - in dit geval wordt de volledige afbeelding gekopieerd. Deze opdracht wordt vervangen door op de Ctrl + A-knoppen op het toetsenbord te drukken. Vervolgens kan de afbeelding in een andere worden ingevoegd, nadat deze eerder is gecomprimeerd en deel uitmaakt van de collage.

Stap 2

Door op de selectieknop te klikken, moet u de cursor op de rand van het te snijden gedeelte plaatsen en, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, de omtrek van het object tekenen. Na er een volledige draai omheen te hebben gemaakt, wordt de muisknop losgelaten. Het getekende pad verdwijnt en maakt plaats voor een brede rechthoek met gestreepte zijkanten. Vervolgens moet u de cursor binnen deze rechthoek plaatsen, op de rechtermuisknop drukken en de regel "Knippen" selecteren in het contextmenu dat wordt geopend. Aan de linkerkant van de taakbalk staat hetzelfde commando dat dezelfde actie aangeeft.

Stap 3

Door het object uit te knippen, krijgt de gebruiker een leeg wit gebied, dat later moet worden gevuld met een achtergrond of gevuld met een andere afbeelding, als het bestand nog steeds nodig is en niet naar de prullenbak kan worden gestuurd. In de toekomst kan het uitgesneden deel van de afbeelding worden ingevoegd, zowel in dezelfde afbeelding als in een afzonderlijk geopend Paint-bestand. Zo worden collages gemaakt met behulp van een grafische editor, of wordt de ene tekening aangevuld met details van de andere, bijvoorbeeld bij het overzetten van het gezicht van de ene persoon naar een heel andere foto.

Stap 4

In de selectieopties, geopend door op de pijl onder de "Selecteren" te drukken, is er een regel "Transparante selectie". Door er een vinkje tegenover te zetten, voegt de gebruiker, die het getekende pad verplaatst met het object erin, niet het hele gebied in dat door de lijn wordt gescheiden, maar alleen de vorm die zich binnenin bevindt. De enige voorwaarde is een zuiver witte achtergrond. Als de contour tenminste de rand van een ander object raakt, zal zo'n "transparante" beweging mislukken. U kunt kiezen met een rechthoek of met een willekeurige lijn. Als de objecten zich op een uniforme achtergrond van een andere kleur bevinden, kan deze worden gewijzigd in wit en na knippen en plakken op een andere plaats, kan deze weer in kleur worden veranderd.

Aanbevolen: