Een Object Van De Achtergrond Knippen

Inhoudsopgave:

Een Object Van De Achtergrond Knippen
Een Object Van De Achtergrond Knippen

Video: Een Object Van De Achtergrond Knippen

Video: Een Object Van De Achtergrond Knippen
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, April
Anonim

Voor velen die de grafische editor Adobe Photoshop onder de knie beginnen te krijgen, wordt het correct en nauwkeurig knippen van verschillende objecten vanaf de achtergrond een struikelblok. Er zijn verschillende manieren om een object van een afbeelding te scheiden.

Een object van de achtergrond knippen
Een object van de achtergrond knippen

instructies:

Stap 1

De eerste optie is om vectorvormen te gebruiken. Gebruik het gereedschap Pen om de omtrek van het object over te trekken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pad. Selecteer in het venster dat verschijnt het item "vorm een selectiegebied". Klik OK. Neem "selectie" uit de werkbalk, klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied. Selecteer "kopiëren naar een nieuwe laag". Het object dat je nodig hebt, verschijnt op een nieuwe laag. Corrigeer het met de gum en plaats het op de nieuwe achtergrond. Hoewel deze methode lang is, geeft het goede resultaten als het te scheiden object geen complexe vorm heeft.

Stap 2

De tweede optie is gebaseerd op het verkrijgen van "alfakanalen" van de beeldkanalen met hun daaropvolgende handmatige correctie. Deze methode is geschikt voor het scheiden van objecten met complexe vormen. Bijvoorbeeld bij het knippen van haar. Open je afbeelding. Ga naar het tabblad Kanalen. Selecteer het kanaal met het maximale objectcontrast. Gebruik de gereedschappen Niveaus, Curven en Penseel om het contrast in de afbeelding te vergroten. Houd de "Ctrl"-toets op het toetsenbord ingedrukt en klik met de linkermuisknop op de laag met de afbeelding. De selectie wordt geladen. Omkeren indien nodig. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied, selecteer in het menu dat verschijnt "kopiëren naar een nieuwe laag". Het uitgesneden object verschijnt op een nieuwe laag. Corrigeer de afbeelding met de gum.

Stap 3

De derde manier is om een object te selecteren met behulp van de "quick mask"-functie. Klik in de werkbalk op het pictogram "snel masker". Selecteer het penseel en schilder over de gebieden die u wilt selecteren. Klik nogmaals op het "quick mask" icoon. De selectie wordt voor je geladen. Klik met de rechtermuisknop op het object en selecteer "kopiëren naar een nieuwe laag". Het uitgesneden object verschijnt op een nieuwe laag. Corrigeer de afbeelding en plaats deze op de gewenste achtergrond. Houd er bij het uitsnijden van een object uit de achtergrond rekening mee dat een goed resultaat alleen kan worden bereikt door de bovenstaande methoden te combineren.

Aanbevolen: