Een Vectortekening Maken

Inhoudsopgave:

Een Vectortekening Maken
Een Vectortekening Maken

Video: Een Vectortekening Maken

Video: Een Vectortekening Maken
Video: Afbeelding omzetten naar vectoren - Illustrator 2024, Mei
Anonim

Ontwerpers moeten vaak foto's van wisselende kwaliteit omzetten in vectorkunst voor nabewerking. Onlangs zijn vectorafbeeldingen echter populair geworden onder niet-professionals, bijvoorbeeld, soms zetten gebruikers een foto om in een monochrome vector voor showiness.

Een vectortekening maken
Een vectortekening maken

instructies:

Stap 1

Open de originele versie in Photoshop. Het is noodzakelijk dat de vorm in de foto die je gaat verwerken op een witte achtergrond staat. Heb je geen foto van dit type, verwijder dan eerst de achtergrond met de programma-opties (gum of toverstaf).

Stap 2

Gebruik een selectie van de vorm en kopieer vervolgens wat u hebt geselecteerd om op een nieuwe laag toe te passen. Hernoem deze laag "vorm". Maak een nieuwe laag en noem deze "achtergrond". Verplaats de laag op het paneel zodat de positie onder de "gevormde" laag is. Door de twee lagen samen te voegen, krijgen we een laag genaamd "Base".

Stap 3

Breng daarna het Isogelia-gereedschap aan op de "Hoofd" -laag om het silhouet van de zwart-witcompositie te krijgen. Vervolgens moet u een Isogelia-correctie toepassen op de basislaag om een zwart-wit silhouet te krijgen. Toepassen (Afbeelding - Aanpassing - Drempel), wat betekent Afbeelding - Correctie - Isogelia.

Stap 4

Gebruik vervolgens het diffusiefilter om de gekartelde randen glad te strijken. (Filter - Stileren - Diffuus) Filter - Stileren - Diffuus. Om nu de randen van de afbeelding om te zetten in scherpere contouren, past u (Afbeelding - Aanpassing - Niveaus) Afbeelding - Correctie - Niveaus toe, brengt u de rechter- en linkerschuifregelaar dichter bij het midden. Zoom voor normale beeldaanpassingen in tot 300%.

Stap 5

Pas een truc toe voor de laag genaamd "Base_1". Gebruik hiervoor (Afbeelding - Aanpassing - Drempel) Afbeelding - Correctie - Isogelia.

Stap 6

Herhaal vanaf stap 4 voor Basis _1. Maak een nieuwe laag en vul deze met zwart en plaats deze op zijn plaats onder de laag "Basis". Wijzig de overvloeimodus voor de laag "Base_1" in het volgende "Verschil".

Het bleek geen mooie optie, maar het kan worden opgelost. Gebruik de laag "Basis" als de actieve laag en voeg een laagmasker toe. Gebruik een gum om ongewenste gebieden op het gezicht van het meisje te verwijderen.

Stap 7

Zet de laag "Base_2" zichtbaar. Breng Isogelia aan zodat de ogen een betere omtrek hebben. Vervolgens moet u stap 4 herhalen. Pas "Lasso" toe en selecteer het gebied van het oog om het om te zetten in een laagmasker.

Vervolgens wordt de afbeelding geconverteerd van normaal naar vector. Om dit te doen, moet u een willekeurige vorm maken van de resulterende afbeelding.

Stap 8

Selecteer het hele zwarte gebied met de toverstaf. Ga vervolgens over de RMB-afbeelding en selecteer in het menu dat wordt geopend "Werkpad genereren".

Gebruik dan de help (Bewerken - Aangepaste vorm definiëren) Bewerken - Willekeurige vorm. Geef de vorm een naam en sla deze op.

Aanbevolen: