Schakelaars Aansluiten

Inhoudsopgave:

Schakelaars Aansluiten
Schakelaars Aansluiten

Video: Schakelaars Aansluiten

Video: Schakelaars Aansluiten
Video: Hoe installeer ik een Niko enkelpolige schakelaar? 2023, Maart
Anonim

Voor het aanleggen van uitgebreide local area networks is het gebruikelijk om gebruik te maken van verschillende apparaten, zoals switches, routers of switches. Heel vaak zijn er situaties waarin de poorten van één apparaat niet voldoende zijn om alle apparaten op het lokale netwerk aan te sluiten. In dergelijke gevallen is de beste oplossing om de schakelaars met elkaar te verbinden.

Schakelaars aansluiten
Schakelaars aansluiten

Noodzakelijk

Netwerk kabel

instructies:

Stap 1

U moet begrijpen dat na het aansluiten van de switches twee lokale netwerken in één gemeenschappelijk netwerk zullen veranderen. Dit betekent dat u van tevoren alle computers op beide netwerken voor verbinding moet voorbereiden. Controleer de IP-adressen op alle computers. Ze mogen nooit worden herhaald. Maar het subnetmasker moet uniform zijn.

Stap 2

Verbind de twee switches met een netwerkkabel. Als de apparaten beheerde poorten hebben, kunt u deze het beste gebruiken. Als dergelijke poorten niet aanwezig zijn, sluit u de netwerkkabel aan op een willekeurige LAN-poort.

Stap 3

Als het uw doel is om netwerken te verbinden, kunt u stoppen bij de tweede stap. Als u internettoegang vanaf alle computers moet bieden, selecteert u de switch die met de server wordt verbonden. Sta internettoegang toe voor alle lokale apparaten die erop zijn aangesloten.

Stap 4

Geef in de instellingen van de tweede switch de poort op waarmee deze is aangesloten op de hoofdswitch als internetkanaal.

Populair per onderwerp