Wat Is Een Cluster?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Cluster?
Wat Is Een Cluster?

Video: Wat Is Een Cluster?

Video: Wat Is Een Cluster?
Video: What's a cluster? 2024, April
Anonim

In algemene zin is een cluster een gecombineerde groep van homogene elementen. In dit geval wordt de groep beschouwd als een onafhankelijke eenheid met een reeks bepaalde eigenschappen. In de informatietechnologie heeft de term "cluster" twee betekenissen.

Wat is een cluster?
Wat is een cluster?

instructies:

Stap 1

Om het plaatsen en ophalen van gegevens te vergemakkelijken, zijn de sporen van de harde schijf verdeeld in sectoren - fysieke adresseringseenheden. De sporen hebben elektronische markeringen die de grenzen van de sectoren aangeven. Sectoren worden samengevoegd tot clusters. In dit geval is een cluster de minimale hoeveelheid ruimte op de harde schijf die het bestandssysteem kan toewijzen voor het opslaan van informatie.

Stap 2

De clustergrootte wordt ingesteld wanneer de harde schijf wordt geformatteerd. Dit kan aan het systeem worden toevertrouwd door de automatische modus te selecteren of handmatig in te stellen. Als u besluit de clustergrootte zelf te bepalen, dient u rekening te houden met de volgende voorwaarden:

Stap 3

- hoe groter het cluster, hoe hoger de prestaties van de computer. kleinere grootte van FAT (bestandstoewijzingstabel) en, dienovereenkomstig, hogere snelheid van bestandsbewerkingen;

- aan de andere kant, hoe groter het cluster, hoe meer schijfruimte er kan worden verspild. U schrijft bijvoorbeeld een bestand van 2 KB naar een cluster van 32 KB. In totaal gaat 30 KB schijfruimte voor u verloren, aangezien er geen andere informatie naar dit cluster wordt geschreven;

- wanneer de clustergrootte meer dan 4 KB is, werken de compressiefuncties die in het bestandssysteem zijn ingebouwd niet.

Stap 4

Om de clustergrootte op uw harde schijf te achterhalen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de gewenste logische schijf en selecteert u "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Service" en klik in het gedeelte "Defragmenteren …" op "Uitvoeren …". Activeer vervolgens de knoppen "Analyse" en "Uitvoerrapport".

Wat is een cluster?
Wat is een cluster?

Stap 5

Een andere betekenis van de term "cluster" is computers die door middel van snelle communicatiekanalen in een groep zijn verenigd. Vanuit het oogpunt van de gebruiker ziet deze groep eruit als een enkel apparaat en is het een soort gedistribueerd systeem.

Stap 6

Elke computer in zo'n systeem is een apart knooppunt. Het toevoegen van een nieuw knooppunt verbetert de kwaliteit en betrouwbaarheid van het cluster.

Aanbevolen: