Hoe Valse Antivirus Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Valse Antivirus Te Verwijderen
Hoe Valse Antivirus Te Verwijderen

Video: Hoe Valse Antivirus Te Verwijderen

Video: Hoe Valse Antivirus Te Verwijderen
Video: how to remove antivirus 360? 2024, Maart
Anonim

Een van de nieuwe ideeën van malwaremakers is het schrijven van valse antivirusprogramma's. De gebruiker wordt gevraagd dat zijn computer is geïnfecteerd en dat hij dringend een wonderprogramma moet installeren om de dreiging te elimineren. Na het installeren van dit "product" wordt het bijna onmogelijk om de computer te gebruiken. Bovendien probeert de pseudo-antivirus gebruikersgegevens te stelen door aan te bieden om de volledige versie te kopen met een creditcard of andere betalingssystemen.

Hoe valse antivirus te verwijderen
Hoe valse antivirus te verwijderen

instructies:

Stap 1

Schakel de lancering uit van het programma dat de antivirus imiteert. Er zijn verschillende gedragingen mogelijk, afhankelijk van welk programma uw computer heeft geraakt. Sommige interfereren gewoon met het gebruik van de pc, blokkeren de verwijdering van zichzelf van het systeem, geven veel "waarschuwingen" weer. Er zijn andere opties wanneer het niet mogelijk is om een nep-antivirus te verwijderen met behulp van ingebouwde tools - een kwaadaardig programma neemt de controle over het systeem over. Daarom is het moeilijk om voor alle gevallen een oplossing aan te dragen.

Stap 2

Klik eerst op de knop "Start" en selecteer het menu "Uitvoeren". Voer de opdracht msconfig in en ga naar het tabblad Opstarten. Schakel alle onbekende programma's uit, vooral die waarvan de opstartmap eruitziet als "C: UsersUserNameDocuments and SettingsTemp" of iets dergelijks. Hiermee wordt het starten van programma's uitgeschakeld wanneer de computer wordt ingeschakeld. Heel vaak is dit voldoende om te voorkomen dat de malware wordt uitgevoerd. Als dit niet helpt, of als de methode moeilijk is, kun je de nep-antivirus op een andere manier verwijderen.

Stap 3

Gebruik een uitgebreid hulpprogramma om uw computer te scannen en te desinfecteren. Bijna alle fabrikanten van gerenommeerde en bekende antivirusoplossingen brengen gratis programma's uit voor het opschonen van computers in de automatische modus. Voor Russisch sprekende gebruikers is het hulpprogramma DrWeb CureIT de beste keuze! of zijn tegenhanger van Kaspersky Lab. Open uw browser en volg de link https://www.freedrweb.com/cureit/?lng=ru om CureIT te downloaden. Of ga naar de Kaspersky-website op https://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool, selecteer de juiste versie in het Russisch en klik op de knop Downloaden.

Stap 4

U kunt deze procedure op elke computer uitvoeren - het is geschikt voor gebruikers die de websites van antivirusbedrijven niet kunnen openen vanwege de acties van een nep-antivirus. Dubbelklik op het gedownloade bestand op de "geïnfecteerde" computer. Druk op de "Start"-knop in het programmamenu en wacht. CureIt blokkeert standaard het gebruik van de computer tijdens de scan - zo wordt de maximale efficiëntie bereikt. Verificatie kost veel tijd, zelfs op krachtige machines.

Stap 5

Na het voltooien van de eerste controle kunt u op verzoek van de gebruiker een diepe scan uitvoeren van alle partities van de harde schijf. Maar meestal is de eerste lancering voldoende om de malware op te schonen.

Aanbevolen: