Een Schermresolutie Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Schermresolutie Kiezen
Een Schermresolutie Kiezen

Video: Een Schermresolutie Kiezen

Video: Een Schermresolutie Kiezen
Video: Hoe het juiste hefboomproduct kiezen? 2024, April
Anonim

Met het Windows besturingssysteem kan de gebruiker zelf de gewenste schermresolutie instellen. Het kiezen van de juiste resolutie kan helpen om vermoeidheid van de ogen te verminderen en een comfortabele computerervaring te garanderen.

Een schermresolutie kiezen
Een schermresolutie kiezen

instructies:

Stap 1

De keuze van de resolutie wordt beïnvloed door verschillende hoofdfactoren. Allereerst is dit de grootte van de schermelementen: hoe hoger de resolutie, hoe kleiner ze zijn en hoe zwaarder het zicht. De schermresolutie wordt ook beïnvloed door de vereisten van de programma's die worden gestart, velen van hen weigeren te werken met een te lage resolutie - bijvoorbeeld 800x600 pixels. Meestal kiest het besturingssysteem zelf de meest optimale schermresolutie tijdens de installatie, maar je kunt deze zelf configureren.

Stap 2

Om de schermresolutie te selecteren die u nodig hebt in OS Windows XP, opent u het Configuratiescherm: "Start - Configuratiescherm", selecteer "Beeldscherm - Instellingen". Verplaats de schuifregelaar, stel de gewenste resolutie in en klik op "OK". U wordt gevraagd om de nieuwe instellingen te evalueren en op te slaan als u tevreden bent. U kunt het venster met scherminstellingen op een andere manier openen - klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen".

Stap 3

De meest optimale grootte voor computers met een traditionele beeldverhouding is 1024x768 pixels. Het biedt de normale grootte van de schermelementen, deze resolutie wordt door bijna alle programma's ondersteund. Als je een goed gezichtsvermogen hebt, kun je een hogere resolutie instellen, tot 1280x1024. Voor laptops en monitoren met een beeldverhouding van 16:9 is de meest geschikte schermresolutie 1366x768 pixels.

Stap 4

Als de resolutie die u gebruikt ervoor zorgt dat objecten op het scherm er te klein uitzien, kunt u het formaat van tekst en andere elementen wijzigen. Open: "Start" - "Configuratiescherm" - "Beeldscherm" - "Instellingen" - "Geavanceerd" - "Algemeen". Selecteer een grotere schaal (dots per inch). Houd er rekening mee dat het wijzigen van de schaal de weergave van systeemlettertypen kan verstoren. Als u niet tevreden bent met het resultaat van het herschalen, gaat u terug naar de vorige optie.

Stap 5

Voor het besturingssysteem Windows 7 worden de instellingen voor de schermresolutie op een vergelijkbare manier geselecteerd. Om het instellingenvenster te openen, klikt u op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteert u "Schermresolutie" in het contextmenu. Stel vervolgens de benodigde parameters in en sla de wijzigingen op.

Aanbevolen: