De Framesnelheid Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Framesnelheid Wijzigen
De Framesnelheid Wijzigen

Video: De Framesnelheid Wijzigen

Video: De Framesnelheid Wijzigen
Video: WRONG PROJECT FPS? No Problem! Davinci Resolve 16 - 5 Minute Friday #27 2024, April
Anonim

Het afspelen van video is gebaseerd op het principe van frequente periodieke veranderingen van stilstaande beelden, frames genoemd. Hoe vaker de frames worden gewijzigd, hoe vloeiender de bewegingen van objecten die in de videoclip zijn vastgelegd, eruitzien. In tegenstelling tot filmcinema, waar de snelheid standaard 24 frames per seconde is, kan digitale video verschillende waarden voor deze parameter gebruiken. Meestal bevatten videobestanden de juiste framerate-waarden in hun headers. Maar soms moet om de een of andere reden de framesnelheid worden gewijzigd.

De framesnelheid wijzigen
De framesnelheid wijzigen

Noodzakelijk

VirtualDub 1.9.9 is gratis videobewerkingssoftware die kan worden gedownload van virtualdub.org

instructies:

Stap 1

Open het videobestand in VirtualDub-software. Klik in het menu op het item "Bestand" en selecteer vervolgens het item "Videobestand openen …" of druk op de toetsen Ctrl + O. Er wordt een dialoogvenster voor bestandsselectie weergegeven. Ga naar de map met het bestand waarvan je de framesnelheid wilt wijzigen. Markeer het bestand in de lijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Open het dialoogvenster voor het wijzigen van de videoframesnelheid. Selecteer "Video" in het menu en klik vervolgens op "Frame Rate …".

Stap 3

Wijzig de framesnelheid. Activeer in het dialoogvenster "Besturing videoframesnelheid" in de bedieningsgroep "Bronsnelheid aanpassen" het keuzerondje "Framesnelheid wijzigen in (fps):". Het veld rechts van het keuzerondje wordt bewerkbaar. Voer in dit veld de nieuwe framesnelheid in. Klik op de knop "OK".

Stap 4

Direct kopiëren van de videogegevensstroom inschakelen. Selecteer hiervoor het item "Video" in het hoofdmenu. Klik in het menu dat verschijnt op het item "Direct stream kopiëren". In deze modus worden de videogegevens niet verwerkt, waardoor de originele videokwaliteit behouden blijft en ook de bestandsverwerkingssnelheid aanzienlijk wordt verhoogd.

Stap 5

Activeer de modus voor direct kopiëren van audiostream. Klik in het hoofdmenu van de applicatie op het item "Audio". Selecteer vervolgens "Direct stream kopiëren". Net als bij het rechtstreeks kopiëren van videogegevens, zal het inschakelen van deze modus de snelheid van de bestandsverwerking verhogen en u in staat stellen het geluid in de oorspronkelijke kwaliteit te behouden.

Stap 6

Sla een kopie van het bestand op met de gewijzigde framesnelheid. Klik op het menu-item "Bestand" en vervolgens op het item "Opslaan als AVI …", of druk gewoon op de F7-toets. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt het pad om op te slaan en de naam van het kopieerbestand. Klik op de knop "Opslaan". Probeer niet het originele bestand te overschrijven. Het programma geeft een toegangsfout.

Stap 7

Wacht tot het einde van de opname. Statusinformatie tijdens het opslaan wordt weergegeven in het dialoogvenster "VirtualDub-status". Als u het proces voor het genereren van bestanden moet onderbreken, klikt u op de knop "Afbreken".

Aanbevolen: