Firewall Inschakelen Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Firewall Inschakelen Op Windows 7
Firewall Inschakelen Op Windows 7

Video: Firewall Inschakelen Op Windows 7

Video: Firewall Inschakelen Op Windows 7
Video: Configure Windows Firewall settings on a Windows® 7 PC 2024, April
Anonim

Een firewall wordt gebruikt in Windows-besturingssystemen en is een softwarepakket dat gegevens en bestanden die via een netwerk binnenkomen, controleert op bedreigingen. Een firewall kan ook voorkomen dat schadelijke software van onbekende bronnen wordt uitgevoerd.

Firewall inschakelen op Windows 7
Firewall inschakelen op Windows 7

Firewall inschakelen

Open het menu "Start" en klik eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Configuratiescherm" in de lijst aan de rechterkant. Een paneel met instellingen voor verschillende computerparameters wordt geopend.

Het configuratiescherm kan ook worden gestart via de map "Computer". Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop op de snelkoppeling "Computer" op het bureaublad en klik in het bovenste deel van het geopende venster op de knop "Configuratiescherm openen".

Vouw in de rechterbovenhoek van het venster de lijst naast de regel "Weergave" uit en selecteer het type "Kleine pictogrammen". Er wordt een lijst met instellingen voor verschillende parameters van de personal computer en het besturingssysteem weergegeven.

Zoek in de geopende lijst de regel "Windows Firewall" en klik er eenmaal op met de linkermuisknop. Het firewallbeheergebied wordt geopend en bevat functies voor het in- en uitschakelen van beveiligingssystemen, het wijzigen van de uitsluitingslijst, het navigeren naar helpbestanden voor de firewall en meer.

Selecteer in de lijst met opties aan de linkerkant de regel "Windows Firewall in- of uitschakelen". Het gebied met firewall-instellingen voor elk type netwerkverbinding (thuis en openbaar) verschijnt aan de rechterkant.

Markeer in het instellingengebied de vereiste velden met een punt. Als u Windows Firewall voor thuisnetwerk inschakelt, wordt de computer van de gebruiker beschermd tegen schadelijke bestanden en programma's die binnen een werkgroep worden verzonden. Als u een firewall voor een openbaar netwerk activeert, wordt uw computer beschermd terwijl u een actieve internetverbinding hebt.

Algemene aanbevelingen

Indien ingeschakeld, kan Windows Firewall automatisch gebruikersprogramma's blokkeren. Om de blokkering te verwijderen, moet u de vertrouwde software toevoegen aan de lijst met firewall-uitzonderingen.

Als u een permanent actieve internetverbinding heeft, wordt de gebruiker geadviseerd de firewallfuncties die schadelijke bestanden en software blokkeren niet uit te schakelen.

Als antivirussoftware op uw computer is geïnstalleerd, wordt aanbevolen om Windows Firewall uit te schakelen om onderlinge conflicten en, in de regel, onjuiste werking van beide beveiligingsprogramma's te voorkomen.

Als Windows Firewall-meldingen zijn ingeschakeld en een kwaadaardig of verdacht programma probeert te starten, vraagt het systeem de gebruiker om de toepassing toe te staan of te blokkeren. Wanneer het meldingssysteem is uitgeschakeld, blokkeert de firewall automatisch het starten van verdachte applicaties.

Aanbevolen: