Hoe De Controller Van De USB Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Controller Van De USB Te Achterhalen
Hoe De Controller Van De USB Te Achterhalen

Video: Hoe De Controller Van De USB Te Achterhalen

Video: Hoe De Controller Van De USB Te Achterhalen
Video: USB stick 4 in 1 Lightning / Micro-USB 2024, Maart
Anonim

Usb-media zijn geenszins eeuwige opslagapparaten. Het is niet ongebruikelijk dat een schijf uitvalt wanneer informatie verloren gaat en het onmogelijk is om deze te lezen of te verwijderen. In dit geval kan het helpen om de firmware van de flashdrive te flashen, en hiervoor moet u het type mediacontroller weten.

Hoe de controller van de USB te achterhalen
Hoe de controller van de USB te achterhalen

Noodzakelijk

ChipGenius-programma

instructies:

Stap 1

Zoek het ChipGenius-programma op internet met behulp van de zoekmachine. Je kunt het ook vinden op de website softodrom.ru. Download het programma naar uw computer en installeer het door te dubbelklikken op het installatiebestand. Dit hulpprogramma is ontworpen om informatie te verkrijgen over externe media die via de USB-poort zijn aangesloten. Probeer dergelijke software te installeren in de systeemmap van de lokale lijst van het besturingssysteem.

Stap 2

Start het ChipGenius-programma. Wanneer het programma start, scant het automatisch alle apparaten die op de USB-poorten van de computer zijn aangesloten. Het programma toont een lijst van deze apparaten in het bovenste deel van het hoofdvenster. Als je extra USB-apparaten hebt die je kunt loskoppelen, verwijder ze dan zodat het programma geen tijd verspilt aan het scannen ervan.

Stap 3

Blader door de lijst en vind uw media. Selecteer de regel met de USB-flashdrive en de volledige informatie over de drive verschijnt in de onderste helft van het venster. Zoek de VID- en PID-velden in de uitvoer. Gebruik de ingebouwde controllerbasis om het waarschijnlijke model te bepalen op basis van de eerder verkregen VID- en PID-codes. Als de hulpprogrammadatabase u niet heeft geholpen, probeer dan extra programma's te gebruiken, bijvoorbeeld USBView of UTLite. Deze programma's zijn gemakkelijk te vinden op internet via een zoekmachine.

Stap 4

Nu u het model van de flashdrive-controller kent, kunt u de flasher en de firmware zelf vinden om de prestaties van het apparaat te herstellen. Houd u bij het implementeren van de firmware strikt aan de instructies voor het programma - anders loopt u het risico de media te beschadigen. Het komt vaak voor dat gebruikers van een personal computer het apparaat niet zelf kunnen flashen. Als u niet weet hoe, neem dan contact op met een specialist.

Aanbevolen: