Hoe De Codering Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering Te Achterhalen?
Hoe De Codering Te Achterhalen?

Video: Hoe De Codering Te Achterhalen?

Video: Hoe De Codering Te Achterhalen?
Video: Hoe is de maan ontstaan? | DE MAAN 2024, April
Anonim

Het is niet ongebruikelijk dat gebruikers een onjuiste weergave van HTML-pagina's in browsers tegenkomen. In de tekst worden vierkanten of cirkels weergegeven in plaats van letters. Maar als een tekst in een onbekende taal op de een of andere manier toch kan worden geprobeerd te begrijpen, dan is zo'n machinetaal van geometrische vormen gewoon onrealistisch om te begrijpen. Het punt is echter dat deze pagina's een andere tekencodering gebruiken.

Hoe de codering te achterhalen?
Hoe de codering te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Om de codering te achterhalen, moet u eerst bepalen wat het beïnvloedt. Een codering is een specifieke manier om een reeks bytes die van een server naar een gebruiker wordt verzonden, om te zetten in een reeks tekens. Dus, afhankelijk van het type codering, ziet de gebruiker letters en cijfers die hij begrijpt, of betekenisloze tekens. De codering die voor elke pagina wordt gebruikt, wordt gespecificeerd in de HTML, die door de browser wordt verwerkt. Moderne browsers detecteren de codering automatisch, zodat gebruikers de wijziging niet opmerken terwijl ze door de pagina's navigeren.

Stap 2

U kunt de codering achterhalen door naar de HTML-code van de pagina te kijken. Om dit te doen, hebben browsers een optie, meestal te vinden in het menu Beeld, genaamd Broncode. Ga naar een willekeurige pagina op internet. Ga naar de weergavemodus van de HTML-code om de codering te achterhalen. Gebruik de zoekoptie om de parameter "charset" erin te vinden. De coderingsmethode wordt door hem ingesteld. De tekenset die naast de parameter wordt gespecificeerd, bijvoorbeeld Windows-1251, utf-8 en andere, is het type codering dat op deze pagina wordt gebruikt.

Stap 3

Soms herkennen browsers de codering ook niet correct. In dit geval kunt u het wijzigen door de methode handmatig op te geven. Ga, afhankelijk van de browser, naar het menu "Beeld" of "Pagina", selecteer het item "Codering" en specificeer de gewenste in de lijst met beschikbare coderingen die wordt geopend. De pagina wordt automatisch op een nieuwe manier weergegeven.

Aanbevolen: