Hoe De Codering Van Een Tekst Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering Van Een Tekst Te Bepalen
Hoe De Codering Van Een Tekst Te Bepalen

Video: Hoe De Codering Van Een Tekst Te Bepalen

Video: Hoe De Codering Van Een Tekst Te Bepalen
Video: How To Read Text In Binary 2024, April
Anonim

Waarschijnlijk heeft iedereen minstens één keer zo'n probleem gehad als een onjuist gedefinieerde tekstcodering. Een brief met "onleesbare" tekens in plaats van gewone Russische letters komt in uw e-mailbox, of u krijgt een tekstdocument, maar het is niet mogelijk om het te lezen, omdat het vol staat met onbegrijpelijke "krabbels". Al deze gevallen zijn voorbeelden van een onjuist gedefinieerde codering, dat wil zeggen dat de afzender de ene codering heeft gebruikt bij het maken van een bericht of document, en u probeert de tekst in een andere te openen.

Hoe de codering van een tekst te bepalen
Hoe de codering van een tekst te bepalen

Noodzakelijk

Een computer met een besturingssysteem, internettoegang, een teksteditor (bijvoorbeeld AkelPad)

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de codering van een tekst te bepalen. Een daarvan zijn speciale onlinediensten voor het bepalen van de codering op internet. Ga bijvoorbeeld naar de site https://charset.ru/, voeg in het speciale veld de "onleesbare" tekst in en klik op de knop "Decoderen"

Stap 2

Probeer de codering automatisch te detecteren met een teksteditor. Feit is dat veel teksteditors (bijvoorbeeld AkelPad) automatisch de codering van "onleesbare" tekst kunnen herkennen. Selecteer hiervoor in het bovenste menu "Codes" - "Definieer codering" of druk op ALT + F5 (in de teksteditor AkelPad).

Stap 3

U kunt ook proberen de codering handmatig te bepalen. Om dit te doen, selecteert u in een teksteditor het menu-item "Codes" - "Openen als …". Meestal zijn dit ANSI-, UTF-8- en KOI-R-coderingen. Probeer er een paar naar keuze.

Stap 4

Om problemen met het coderen te voorkomen, configureert u uw e-mailclient, ICQ-client en browser op de juiste codering. Ga hiervoor naar de instellingen, zoek het item "Codering" en voer daar win1251 in Latijnse letters in.

Aanbevolen: