Hoe Spellen Te Programmeren

Inhoudsopgave:

Hoe Spellen Te Programmeren
Hoe Spellen Te Programmeren

Video: Hoe Spellen Te Programmeren

Video: Hoe Spellen Te Programmeren
Video: HOE LEER JE PROGRAMMEREN? | Programmeren voor beginners (2020) 2024, April
Anonim

Het maken van een auteursspel is een spannend en veelzijdig proces. Dit is een kans om je fantasie de vrije loop te laten, een spannend verhaal samen te stellen en de vruchten van je werk op de monitor te zien. Spelen in 3D is een geweldige manier om ideeën uit te drukken en verhalen tot leven te brengen.

Hoe spellen te programmeren
Hoe spellen te programmeren

Noodzakelijk

  • Om je eigen 3D-spel te schrijven, heb je nodig:
  • - bedenk een plot;
  • - schilder het script;
  • - software downloaden van het netwerk en een microfoon kopen;
  • - basiskennis van programmeertalen

instructies:

Stap 1

Selecteer het genre van het spel. Oh, er is genoeg om uit te kiezen! Schieten, realtime strategie, arcade, actie, racen, avontuur, simulatie van de realiteit - voor het spel van de eerste auteur is het beter om een genre te kiezen dat je zelf graag speelt en de wetten en subtiliteiten ervan kent.

Stap 2

Bedenk een plot en schrijf een script. Het scenario is erg belangrijk in een 3D-game, het bestaat uit drie delen. Hoe gedetailleerder het script is, hoe gemakkelijker het vervolgens zal zijn om te programmeren.

Het eerste deel van het script is een conceptdocument. Het beschrijft de hele technische component van het spel, de basis waarop het zal werken.

Het tweede deel is ontwerpen. Overweeg en beschrijf het aantal karakters, wat voor soort omgeving ze zullen omringen, hoeveel en welke speciale effecten, afbeeldingen, stijl en basiskleuren zullen zijn.

Het derde deel is het script zelf. Beschrijf het perceel. Maak het zo gedetailleerd en gedetailleerd mogelijk - bepaal hoeveel bochten en lijnen erin zullen zitten. Laat je fantasie de vrije loop, want dit zijn de spellen van je auteur. Beperk jezelf niet, creëer met volle kracht. De keuze van de engine waarop het spel zal draaien, hangt af van hoe veelzijdig de plot zal zijn.

Stap 3

Beslis over de motor. Het eerste spel kan eenvoudig en niet erg druk worden gemaakt. Voor een niet zo grootschalige game is de FPS Creator-engine best geschikt.

Als je desondanks besluit meteen aan de slag te gaan met een uitgebreid spel met een complexe plot, snelle bewegingen, een groot aantal helden en visuele effecten, complexe graphics en een verscheidenheid aan geluiden, kies dan voor de krachtige NeoAxis Engine.

Stap 4

Spel middelen. Deze omvatten geluiden, texturen, modellen - al deze software kan van internet worden gedownload. Op het net vind je veel interessante dingen, nu worden een groot aantal gratis bestanden van 3D-modellen, texturen en geluiden, kant-en-klare beschrijvingen van de 3D-wereld en grafische objecten aangeboden.

Besteed aandacht aan de maker van 3D-objecten en -modellen 3DSMAX - dit programma helpt je de hoofdpersoon, zijn vijanden te creëren en animatie te geven aan hun bewegingen. Om het voor u gemakkelijker te maken om 3D-objecten naar een ander formaat te converteren, kunt u indien nodig een converter downloaden, bijvoorbeeld 3D Object Converter 4.60.

U hebt ook een grafische editor nodig om texturen, welkomstschermen en andere objecten, zoals PaintShop, te schilderen en te bewerken.

Voor het schrijven van muziek en het bewerken van geluiden is Tuareg v 1.5 best geschikt.

Als je geen kant-en-klare wereld wilt downloaden, maar je eigen wereld wilt maken, gebruik dan de Visual Terrain Maker-editor - het zal je helpen bij het ontwerpen van geografisch reliëf, kamers, muren, textuur alles, een lichtkaart maken.

Stap 5

Programmeren is de laatste fase. Je hebt geweldig werk geleverd, de hoofdkant van het spel volledig ontwikkeld - en nu is het niet moeilijk om het tot een goed einde te brengen, als je de eenvoudigste programmeervaardigheden hebt, bijvoorbeeld Dark BASIC. Het is een eenvoudige taal en heeft ook een ingebouwd helpsysteem.

Aanbevolen: