Hoe Een Computer Wordt Geïnfecteerd Met Een Virus

Hoe Een Computer Wordt Geïnfecteerd Met Een Virus
Hoe Een Computer Wordt Geïnfecteerd Met Een Virus

Video: Hoe Een Computer Wordt Geïnfecteerd Met Een Virus

Video: Hoe Een Computer Wordt Geïnfecteerd Met Een Virus
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, Maart
Anonim

De zwakste schakel in de keten van computerbeveiliging is de gebruiker zelf. De aanwezigheid van een antivirusprogramma dat op een computer is geïnstalleerd, betekent niet dat er geen schadelijke software op staat. Hackers die virussen ontwikkelen zijn ook goede psychologen. Hun doel is niet alleen om het beveiligingssysteem van de computer te misleiden, maar ook om in het vertrouwen van de gebruiker zelf te komen om zijn computer binnen te dringen.

Hoe een computer wordt geïnfecteerd met een virus
Hoe een computer wordt geïnfecteerd met een virus

Via bestanden gedownload van internet

De meest gebruikelijke manier om virussen op een computer te krijgen is via internet. In een verlangen om geld te besparen en een betaald programma gratis te downloaden, bezoekt de gebruiker illegale bronnen die de meest populaire en noodzakelijke applicaties bieden om te downloaden. Op dergelijke internetportalen wordt vooraf aangegeven dat je tijdens de installatie van de software de antivirus moet uitschakelen zodat de installatie soepel en probleemloos verloopt. U mag er niet zeker van zijn dat er geen kans op infectie is als de naam van het gedownloade bestand niet verdacht is. Het draait allemaal om het installatieprogramma zelf, het is erin dat schadelijke software of advertentieafval is ingebed. Het meest ongevaarlijke is dat na het installeren van de software er veel nieuwe zullen verschijnen in de lijst met geïnstalleerde programma's.

Via een USB-flashstation

Het komt voor dat een virus van computer naar computer reist op verwisselbare media waarvan de eigenaar er niet altijd van op de hoogte is. Door tijd te besparen en het scannen van uw flashdrive voor gebruik over te slaan, neemt het risico op besmetting van uw computer toe.

Door veiligheidsgaten

Het is niet altijd verstandig om proefversies van antivirusproducten te vertrouwen om uw computer te beschermen. Gratis antivirusprogramma's hebben een beperkte functionaliteit; ze hebben weinig mogelijkheden om uw computer tegen virussen te beschermen. Veel gebruikers kunnen hier wettelijk bezwaar tegen maken door te zeggen dat ze al jaren gratis antivirusprogramma's gebruiken en dat het besturingssysteem op rolletjes loopt, vrij van virussen, net als na de installatie. Aan de ene kant klopt de redenering. De situatie zelf lijkt echter meer op het bezwaar van zware rokers die van kinds af aan roken en toch geen kanker krijgen. Het gaat allemaal om het risico. Als er geen belangrijke informatie op de harde schijf van de computer staat en het opnieuw installeren van het besturingssysteem geen probleem is voor de gebruiker, dan is dat zeker gerechtvaardigd. In andere gevallen is er simpelweg geen alternatief voor betaalde antivirussoftware.

Regelmatige updates van antivirusdatabases is ook een garantie voor computerbeveiliging. Na het verschijnen van een ander virus, brengen antivirusontwikkelaars dringend een patch uit voor hun producten, ontworpen om gaten in de beveiliging te dichten en tijdig te reageren op een poging tot penetratie.

Via e-mail

U moet goed letten op alle berichten die naar uw e-mailadres komen. Vaak bevatten e-mails bijlagen die schadelijke code bevatten. Voordat u dergelijke berichten opent, moet u zich ervan vergewissen hoeveel u de afzender kent en vertrouwt.

Het is niet overbodig om te vermelden dat de nieuwste en gevaarlijkste virussen van de afgelopen jaren via e-mailbijlagen op uw computer zijn gelekt.

Aanbevolen: