Hoe Onzichtbare Bestanden Zichtbaar Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Onzichtbare Bestanden Zichtbaar Te Maken
Hoe Onzichtbare Bestanden Zichtbaar Te Maken

Video: Hoe Onzichtbare Bestanden Zichtbaar Te Maken

Video: Hoe Onzichtbare Bestanden Zichtbaar Te Maken
Video: W10-0021 Verborgen bestanden en mappen zichtbaar maken in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De manier waarop het bestand wordt weergegeven en welke acties de gebruiker ermee kan doen, wordt gedeeltelijk beïnvloed door het attribuut dat aan het bestand is toegewezen. Als een map of bestand is ingesteld op Verborgen, wordt het onzichtbaar. Iets meer details over het zichtbaar maken van onzichtbare bestanden en vice versa.

Hoe onzichtbare bestanden zichtbaar te maken
Hoe onzichtbare bestanden zichtbaar te maken

instructies:

Stap 1

Configureer eerst de weergave van verborgen bestanden en mappen. Raadpleeg hiervoor het onderdeel "Mapopties". Het kan op verschillende manieren worden aangeroepen. Gebruik de Windows-toets of de "Start"-knop om het "Configuratiescherm" te openen. Selecteer in de categorie Vormgeving en thema's het pictogram Mapopties.

Stap 2

Alternatieve manier: open een willekeurige map op uw computer. Selecteer in de bovenste menubalk Mapopties in het contextmenu Extra. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Bekijken".

Stap 3

Ga in de groep "Geavanceerde opties" door de lijst totdat u de tak "Verborgen bestanden en mappen" vindt. Zet een markering in het veld "Verborgen bestanden en mappen weergeven" en pas de nieuwe instellingen toe. Sluit het eigenschappenvenster met de OK-knop of het [x]-pictogram.

Stap 4

Alle bestanden die voorheen onzichtbaar waren, worden doorschijnend. Deze weergavemethode wordt gebruikt voor verborgen bestanden en mappen in de modus die u zojuist hebt geconfigureerd. Raadpleeg de eigenschappen van een specifiek bestand of map om ze naar gewone bestanden te converteren.

Stap 5

Verplaats hiervoor de cursor naar het pictogram van het gewenste bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu het laatste item - "Eigenschappen". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Zoek, terwijl het tabblad Algemeen actief is, het gedeelte met bestandskenmerken onder aan het venster.

Stap 6

Schakel het veld Verborgen uit en pas de nieuwe instellingen toe. Het bestand dat u hebt geselecteerd, is niet langer semi-transparant. Zelfs als u nu de optie "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven" in het venster "Mapopties" selecteert met een markering, blijft het geselecteerde bestand nog steeds zichtbaar.

Stap 7

Overweeg één punt: wanneer u een bestand in het programma bewerkt, wordt er een tijdelijke kopie van gemaakt. Het verschijnt als een verborgen bestand. Zelfs als u zo'n tijdelijk bestand normaal maakt, zal het verdwijnen nadat u het origineel hebt opgeslagen en de toepassing hebt gesloten waarin u aan het werken was.

Aanbevolen: