Inktcontrole Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Inktcontrole Uitschakelen
Inktcontrole Uitschakelen

Video: Inktcontrole Uitschakelen

Video: Inktcontrole Uitschakelen
Video: Met deze inkttrucs print je veel goedkoper (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Sommige printers en multifunctionele apparaten hebben een functie voor het bewaken van het inktniveau. Als de cartridges op zijn, wordt het apparaat geblokkeerd. Om dit te voorkomen, kan deze functie worden uitgeschakeld.

Inktcontrole uitschakelen
Inktcontrole uitschakelen

instructies:

Stap 1

Let op: als u zich afmeldt voor automatische inktniveauregeling, moet u zelf de status van uw apparaat in de gaten houden. In bepaalde gevallen verhoogt het uitschakelen van deze optie het risico dat de printkop verbrandt als u de situatie niet op tijd corrigeert.

Stap 2

In de regel is het actieprincipe bij het loskoppelen als volgt: controleer de berichten die verschijnen dat het apparaat bijna leeg is. Houd op de printer de papierinvoerknop met de driehoek en het knipperende lampje 10 seconden ingedrukt. Het inktbewakingssysteem wordt uitgeschakeld voor de specifieke inkttank (waarover u een waarschuwing hebt ontvangen).

Stap 3

Voor sommige cartridges is er een andere methode: Open het Configuratiescherm in het menu Start, selecteer in de categorie Printers en andere hardware het pictogram Printers en faxapparaten. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw printer en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Schakel op het tabblad Poorten het selectievakje Tweerichtingscommunicatie toestaan uit. Klik op de knop "Toepassen" en sluit het venster.

Stap 4

Ook zijn er voor bepaalde printermodellen speciale hulpprogramma's waarmee u de inktteller kunt resetten (bijvoorbeeld IPTool). Installeer en voer het hulpprogramma uit, zet de printer aan, selecteer uw model. Druk afwisselend op de Reset-knop voor zwarte en kleureninkttanks, stel in de groep Inktniveau de waarde in op "100".

Stap 5

Gebruik de Eco-modus om minder inkt in uw printer te gebruiken. Open hiervoor het eigenschappenvenster van uw printer zoals beschreven in de derde stap en ga naar het tabblad "Algemeen". Klik op de knop "Afdrukvoorkeuren" en in het extra venster dat wordt geopend, opent u het tabblad "Papier / Kwaliteit". Gebruik in de groep "Afdrukkwaliteit" de vervolgkeuzelijst om de gewenste waarde te selecteren of markeer het vakje EconomMode met een markering om de economische modus in te schakelen. Pas de nieuwe instellingen toe.

Aanbevolen: