Hoe Het Volume Van Een Bestand Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Volume Van Een Bestand Te Vergroten
Hoe Het Volume Van Een Bestand Te Vergroten

Video: Hoe Het Volume Van Een Bestand Te Vergroten

Video: Hoe Het Volume Van Een Bestand Te Vergroten
Video: 🔊 ZO PAS JE HET VOLUME VAN EEN GELUIDSFRAGMENT AAN | 🔊 Audacity tutorial (eenvoudige oplossing!) 🔊 2024, Mei
Anonim

Beginnende muzikanten lopen vaak tegen het probleem aan dat de opnames die ze tijdens de repetities hebben gemaakt stil klinken. Aan de ene kant kun je het herschrijven, maar aan de andere kant weer tijd en geld eraan verspillen? Als je een stil bestand een beetje luider zou kunnen laten klinken, zou dat geweldig zijn. En je kunt het. Laten we naar verschillende manieren kijken - van triviaal tot interessant.

Het volume van een bestand verhogen
Het volume van een bestand verhogen

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om te werken met de installatie van het audiosysteem. Als dit gewone computerluidsprekers zijn, kunt u de akoestische gegevens wijzigen. Het is heel goed mogelijk dat dit het probleem is. Voor een rockcompositie, laten we zeggen, een equalizer die is afgestemd op rap. Natuurlijk verandert het geluid, en sommige instrumenten worden gewoon gedempt.

Stap 2

Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de volumeregeling, die rechtstreeks in het besturingssysteem is ingebouwd. Als de schuifregelaar erg laag is, sluit dan minimaal meterluidsprekers aan, maar dat heeft geen zin. Om het geluid harder te maken, moet je deze schuifregelaar helemaal naar boven brengen.

Stap 3

Als een dergelijke operatie niet heeft geholpen, is het noodzakelijk om "zware artillerie" te bellen, namelijk om te gaan werken met redactionele programma's zoals Sony SoundForge.

Stap 4

Nadat we het venster van dit programma hebben geopend, beginnen we te zoeken naar het tabblad "Proces". Wanneer u de cursor eroverheen beweegt, verschijnt automatisch een menu, waaruit u het subitem "Volume" moet selecteren. Vervolgens, met een lichte beweging van het muiswiel (of door de schuifregelaar met de cursor vast te houden), verhogen we het tot het niveau dat we nodig hebben.

Stap 5

Meteen is het de moeite waard om te reserveren dat bij een onevenredig sterke toename van het volumeniveau geluidsvervormingen kunnen optreden, wat zeer ongepast zou zijn.

Om dit te voorkomen, is het raadzaam om gebruik te maken van statistieken en het maximaal beschikbare niveau te achterhalen. Als het maximale niveau bijvoorbeeld -4, 2 decibel is, dan mag je niet meer dan 4, 2 toevoegen. Anders wordt alles wat luider is dan dit niveau waarschijnlijk vervormd.

Aanbevolen: