Hoe De Fn-functie Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Fn-functie Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe De Fn-functie Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Fn-functie Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Fn-functie Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Video: How to Disable Hotkeys | How to Enable Function Keys 2024, April
Anonim

Soms merken gebruikers bij het werken met een laptop dat de functietoetsen F1-F12 een ongebruikelijk doel hebben. Als je erop drukt, veranderen de helderheid van het scherm en het geluidsniveau, wordt wifi in- en uitgeschakeld of gaat zelfs de laptop in de slaapstand. En om deze toetsen weer normaal te laten functioneren, moet u elke keer op Fn drukken. Dit stoort de gebruiker en vertraagt het werk.

Fn-functie verstoort de werking
Fn-functie verstoort de werking

Noodzakelijk

  • - notitieboekje;
  • - gebruikershandleiding;
  • - Toshiba HDD Protector-hulpprogramma.

instructies:

Stap 1

Om de Fn-functie uit te schakelen, drukt u in de meeste gevallen gewoon tegelijkertijd op de Fn + NumLock-toetsen. Afhankelijk van de laptopfabrikant kunnen echter andere sneltoetsen worden gebruikt. En in sommige gevallen, om dit probleem op te lossen, moet u een speciaal hulpprogramma installeren of de Fn-sleutel in het BIOS deactiveren.

Stap 2

Als u een laptop van de fabrikant HP hebt gekocht, moet u deze in het BIOS deactiveren om de Fn-functie uit te schakelen. Om dit te doen, houdt u bij het inschakelen van de laptop de F2- of Del-toets ingedrukt (afhankelijk van het model). Soms worden hiervoor de F10- of Esc-toetsen gebruikt. Als u het BIOS niet kunt openen, zoekt u informatie over het moederbord in de "Gebruikershandleiding".

Stap 3

Gebruik de pijltoetsen Links / Rechts / Omhoog / Omlaag om door het BIOS te navigeren. Ga naar het tabblad Systeemconfiguratie en selecteer de parameter Actietoetsen-modus. De functie is standaard ingeschakeld - de schakelaar staat in de ingeschakelde positie. Wijzig de parameterwaarde in Uitgeschakeld en druk op de F10-toets om de wijzigingen op te slaan en het BIOS af te sluiten.

Stap 4

Gebruik het hulpprogramma HDD Protector om de Fn-functie op Toshiba-notebooks uit te schakelen. Het programma heeft een Russische interface. U kunt het gratis downloaden van de website van de laptopfabrikant. Start de applicatie en open het tabblad Optimalisatie. Klik op de snelkoppeling "Toegankelijkheid" en verwijder in het venster dat verschijnt het vinkje bij "Gebruik Fn-StickyKey".

Aanbevolen: