Wat Is Directx

Inhoudsopgave:

Wat Is Directx
Wat Is Directx

Video: Wat Is Directx

Video: Wat Is Directx
Video: What is DirectX and How Does it Work? (DX11 vs. DX12) 2024, April
Anonim

DirectX is een opstartprogramma voor grafische toepassingen dat een reeks geavanceerde opdrachten bevat waarmee u complexe visuele effecten kunt implementeren. DirectX wordt veel gebruikt bij de ontwikkeling van computerspellen en wordt gratis verspreid op de Microsoft-website.

Wat is directx
Wat is directx

De opkomst van DirectX

DirectX was vanaf het begin gericht op de ontwikkeling van computerspellen. De software-oplossing is ontwikkeld in samenhang met de release van Windows 95 om ontwikkelaars aan te trekken om complexe grafische applicaties te schrijven op een nieuw, gestandaardiseerd platform. De eerste versie van DirectX heette de Windows Game SDK en werd uitgebracht in 1995. Daarna begon het Direct3D-platform te worden geïmplementeerd, dat werd gepositioneerd als vervanging voor de steeds populairder wordende OpenGL-omgeving, die ook veel wordt gebruikt op het gebied van computerspellen, maar heeft een enigszins beperkte functionaliteit.

DirectX in versie 8.1 werd de basis voor de Xbox. In 2002 werd DirectX 9.0 uitgebracht, waardoor de mogelijkheden voor het maken van nieuwe games aanzienlijk werden vergroot en ondersteuning voor shaders, d.w.z. verbeterde weergave van schaduwen.

Veruit de meest recente versie van DirectX is 11.2, die standaard is opgenomen in Windows 8.1.

Naast grafische verwerking houdt DirectX zich bezig met geluidsuitvoer en verwerking van gegevens die afkomstig zijn van het toetsenbord, de muis of de joystick van de gamer. Met elke nieuwe versie wordt de DirectX-code verbeterd, wat betekent dat de grafische mogelijkheden beter worden. Met de nieuwe functies die in deze bibliotheek worden aangeboden, hebben ontwikkelaars meer mogelijkheden gekregen om de prestaties van games en het entertainment van de gameprocessor te verbeteren.

DirectX installeren

De meest recente versie van DirectX is te vinden op de officiële Microsoft-website. Het product is gratis te downloaden. Je kunt DirectX ook vanaf de game-cd installeren, aangezien de meeste moderne ontwikkelaars bij het uitbrengen van een gameproduct de bibliotheken opnemen die nodig zijn voor een succesvolle lancering van de game op de media.

De installatie van het programma is geautomatiseerd, wordt in slechts twee stappen uitgevoerd en vereist geen extra handelingen van de gebruiker.

DirectX wordt ondersteund op alle Windows-systemen vanaf Windows 95. De meeste moderne games vereisen ten minste 9.0c-ondersteuning voor de meeste moderne games, maar voor de meeste recente game-applicaties is ten minste versie 10 vereist. Controleer voordat u gaat installeren of uw computer Nvidia-stuurprogramma's of ATI heeft, gedownload van de officiële ontwikkelaarssite DirectX 10 (Direct3D 10) technologie wordt ondersteund op grafische kaarten van Nvidia GeForce 8000 en later. Om DirectX 10 op ATI Radeon grafische kaarten te gebruiken, hebt u een model 2000 of hoger nodig.

Aanbevolen: