Hoe SSD Games Beïnvloedt

Inhoudsopgave:

Hoe SSD Games Beïnvloedt
Hoe SSD Games Beïnvloedt

Video: Hoe SSD Games Beïnvloedt

Video: Hoe SSD Games Beïnvloedt
Video: SSD vs HDD Test in 7 Games (LoadingFPS) 2024, April
Anonim

Iedereen die van games houdt en van snelle computers houdt, weet hoeveel betere SSD's zijn dan HDD's. Maar hoe beïnvloedt SSD gaming en welke voordelen kun je benadrukken?

Hoe SSD games beïnvloedt
Hoe SSD games beïnvloedt

Laadniveaus

Niveaubelasting is misschien wel de belangrijkste factor die SSD's onderscheidt van HDD's. Veel populaire spellen zijn erg zwaar, en de reden ligt in het constante gebruik van spelinformatie. Met HDD uploadt het computerspel alle gegevens naar RAM, maar met SSD gaat het laden veel sneller. Bovendien, hoe slechter het spel is geoptimaliseerd, hoe groter het verschil tussen HDD en SSD zal zijn.

Als we het bijvoorbeeld hebben over Battlefield 3, dan is een 255 GB SSD 3 keer sneller dan een 3 TB HDD. En daarbij wordt rekening gehouden met het feit dat beide schijven via SATA Iii werken.

Dit verschil is het meest voelbaar in offline games, hoewel sommigen opmerken dat online games ook geweldig werken. Bovendien wachten SSD-gebruikers niet alleen op HDD-spelers, maar kunnen ze tijdens het wachten ook de tactieken van langzamere gebruikers bespreken. Een ander punt betreft MMORPG's met meerdere vensters. Voor de HDD zijn dergelijke modi een marteling geworden, maar de SSD handelt dit allemaal probleemloos af.

FPS

SSD is handig als iemand een game speelt met een grote open wereld. Wat het RAM-geheugen en het videokaartgeheugen ook zijn, de toepassing zal de computer en al zijn bronnen nog steeds serieus belasten met nieuwe kaarten en spelgebieden. De SSD doet uitstekend werk met deze taken en werkt met de laagste latentie. Je kunt er ook aan toevoegen dat de SSD, indien nodig, het gebrek aan RAM op de pc compenseert.

Texturen laden

In online games worden texturen en andere objecten geladen als de speler ze nadert. Daarom zal de snelheid van het spel afnemen, vooral als de speler snel beweegt, en het terrein een complexe architectuur heeft. De HDD kan dergelijke belastingen niet aan, maar de SSD kan het natuurlijk wel aan.

Betrouwbaarheid en stilte

SSD's hebben geen bewegende delen, dus computers maken geen geluid of geluid, zelfs niet onder zware belasting. En als je rekening houdt met moderne technologie, kun je een over het algemeen stil apparaat samenstellen. Omdat er geen bewegende delen in een SSD zijn, zal deze bovendien betrouwbaarder en veiliger in gebruik zijn.

Een ander leuk ding is dat de SSD, als hij kapot gaat, de bestanden in de leesmodus zet. Dat wil zeggen dat de gebruiker geen bestanden kan schrijven, maar wel kan downloaden. HDD heeft deze functie niet. Als het breekt, zijn alle bestanden verloren.

Ruime output

Over SSD-schijven gesproken, twee punten kunnen afzonderlijk worden opgemerkt. Ten eerste start het besturingssysteem met een druk op de knop op naar het bureaublad met alle applicaties gemiddeld 15-20 seconden.

Ten tweede is de aanwezigheid van een SSD-schijf een voorwaarde voor elke deelnemer aan eSports-wedstrijden. Zonder dat zal een persoon gewoon niet mogen concurreren.

Aanbevolen: