Hoe De Cache In Opera Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Cache In Opera Te Bekijken
Hoe De Cache In Opera Te Bekijken

Video: Hoe De Cache In Opera Te Bekijken

Video: Hoe De Cache In Opera Te Bekijken
Video: Opera Browser - How to clear cache 2024, Mei
Anonim

Een cache wordt een tijdelijke opslag van bestanden genoemd die de browser voor zijn behoeften op de computer van de gebruiker organiseert. Tijdens het surfen op het web plaatst het programma daar de samenstellende delen van de pagina's (foto's, flashfilms, scriptbestanden, enz.), zodat het de volgende keer dat u het bezoekt, geen tijd verspilt aan het opnieuw laden ervan. De eigenaardigheid van de Opera-cache is dat bestanden erin worden opgeslagen onder verschillende namen, dus om het te bekijken is het handiger om de ingebouwde tools van de browser zelf te gebruiken in plaats van de bestandsbeheerder van het besturingssysteem.

Hoe de cache in Opera te bekijken
Hoe de cache in Opera te bekijken

Het is nodig

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Nadat u de browser heeft gestart, opent u het menu en zoekt u in de sectie "Pagina" de subsectie "Ontwikkelingstools". Selecteer daarin het item "Cache" en Opera laadt een pagina met de kop "Cache-inhoud". Als u een van de eerdere versies van de browser hebt geïnstalleerd en er is geen dergelijk item in het menu, voer dan opera: cache in de adresbalk in en druk op de Enter-toets - het resultaat zal hetzelfde zijn.

Stap 2

De geladen pagina bevat een tabel met de namen van de domeinen waarvan de bestanden in de cache zijn opgeslagen. De kolom met de naam "Gecachte links" toont het aantal opgeslagen pagina's voor elk domein. De kolommen "Preview" en "Toon" van elke rij bevatten links naar een gedetailleerd overzicht van de cache-inhoud voor elk domein afzonderlijk. De koppelingen "Alles weergeven" en "Alles weergeven" boven de tabel zijn bedoeld om de volledige inhoud van de repository te bekijken zonder bestanden te verdelen door ze tot een specifiek domein te behoren.

Stap 3

Aan het begin van deze pagina staat een reeks selectievakjes in vier kolommen. Door er labels in te plaatsen, kunt u de lijsten met de inhoud van de cache filteren op bestandstype. Toegegeven, de typen hier worden niet weergegeven door de gebruikelijke bestandsextensies, maar door de codes die worden verzonden in de headers van http-verzoeken - bijvoorbeeld afbeelding / gif, video / flv, audio / midi, enz. Schakel de selectievakjes in de linkerkolom in als u alleen afbeeldingsbestanden in de lijst wilt zien. Gebruik de selectievakjes in de tweede kolom om alleen video's weer te geven. De derde kolom bevat codes van geluidsbestanden. De rechterkolom is verantwoordelijk voor het weergeven van tekstbestanden - pagina's, scripts, stijlbeschrijvingen, enz.

Stap 4

Als u de inhoud van de Opera-cache wilt bekijken zonder de browser zelf te gebruiken, zoekt u de locatie van deze winkel op de pagina "Over". Om het te downloaden, opent u het menu en selecteert u het item met deze naam in het gedeelte "Help". Het volledige pad naar de gewenste map wordt tegenover het opschrift "Cache" in het gedeelte "Paden" van deze pagina geplaatst - kopieer het, plak het in de adresbalk van de bestandsbeheerder en druk op Enter.

Aanbevolen: