Hoe De Cache In De Opera-browser Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Cache In De Opera-browser Te Wissen
Hoe De Cache In De Opera-browser Te Wissen

Video: Hoe De Cache In De Opera-browser Te Wissen

Video: Hoe De Cache In De Opera-browser Te Wissen
Video: Opera Browser - How to clear cache 2024, April
Anonim

De browsercache is een bepaalde hoeveelheid ruimte die is toegewezen voor het opslaan van tijdelijke bestanden van vaak bezochte servers. Dit wordt gedaan om de snelheid van internet te verhogen door er toegang toe te krijgen tijdens het bezoeken van sites en om verkeer te besparen. Van tijd tot tijd moet de cache worden schoongemaakt, omdat het vrije volume geleidelijk afneemt, waardoor het gebruikelijke ritme van het werken aan het netwerk wordt vertraagd.

Hoe de cache in de Opera-browser te wissen
Hoe de cache in de Opera-browser te wissen

Noodzakelijk

een computer waarop de Opera-browser is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Open uw browser. Klik op de knop "Menu", selecteer vervolgens "Instellingen" en vervolgens - "Algemene instellingen". U ziet een venster met verschillende tabbladen, selecteer de laatste - "Geavanceerd".

Stap 2

Er verschijnt een menu in het geopende tabblad, selecteer het item "Geschiedenis" erin.

Stap 3

Klik tegenover het item "Schijfgeschiedenis" op de knop "Wissen".

Stap 4

Als u de cache automatisch moet wissen wanneer u de browser afsluit, vink dan het vakje aan naast de overeenkomstige instelling in hetzelfde venster.

Stap 5

Als de vorige punten niet hebben geholpen, gebruik dan de alternatieve optie om het tijdelijke browsergeheugen te wissen. Open het "Hoofdmenu", selecteer het item "Instellingen". Zoek het menu "Persoonlijke gegevens verwijderen" in het venster dat wordt geopend en vouw de volledige lijst met beschikbare opgeslagen bestanden van de browsergebruiker uit. Selecteer "Cache wissen". Zorg ervoor dat u de selectievakjes uitschakelt die u nodig hebt voor verder werk.

Stap 6

Als de vorige twee methoden niet hebben geholpen, probeer dan de bestanden handmatig te verwijderen. Sluit hiervoor de Opera-browser, open "Deze computer". Open uw lokale schijf waar de systeembestanden zijn opgeslagen. Ga naar de map "Documenten en instellingen" en vervolgens naar de map met de naam van de computergebruiker.

Stap 7

Voeg daarna in de adresbalk toe: "Lokale instellingen / Toepassingsgegevens / Opera / Opera / profiel / cache /", of ga gewoon naar dit adres en open de bijbehorende mappen. Open in het menu "Extra", dat zich bovenaan bevindt, het item "Mapopties".

Stap 8

Ga naar het tabblad "Bekijken", blader door de lijst met attributen tot het einde. Vink het vakje "Toon verborgen mappen en bestanden" aan, klik op "Toepassen" en "OK". Dit mag alleen worden gedaan als verborgen bestanden niet eerder werden getoond.

Stap 9

Selecteer vervolgens alle gegevens in de map door tegelijkertijd op de Ctrl- en A-toetsen te drukken en vervolgens op de Del-knop. Bevestig de verwijdering voor beveiligde bestanden, start uw browser opnieuw.

Aanbevolen: