Hoe De Cache In Mozile Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Cache In Mozile Te Wissen
Hoe De Cache In Mozile Te Wissen

Video: Hoe De Cache In Mozile Te Wissen

Video: Hoe De Cache In Mozile Te Wissen
Video: Люди, которые ничего не знают о компьютерах - Очистка Cookies 2024, Mei
Anonim

Cache is informatie die wordt opgeslagen in het geheugen van de browser en informatie bevat over de acties die u op de pagina's van sites hebt uitgevoerd. Je hebt bijvoorbeeld misschien gezien dat de pagina's die je in de zoekmachines hebt bekeken een andere kleur krijgen. De cache moet regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat het systeem verstopt raakt.

Hoe de cache in Mozile te wissen
Hoe de cache in Mozile te wissen

instructies:

Stap 1

Om te begrijpen hoe u de cache in Mozila kunt wissen, opent u uw browserinstellingen. Afhankelijk van de versie kunnen de locatie en naam van de knoppen verschillen. Hieronder gaan we in op de acties die relevant zijn voor versie 37.0.1. Zoek in de rechterbovenhoek de knop met drie horizontale parallelle lijnen. Selecteer daar het gedeelte "Instellingen" (het tandwielpictogram). Zoek dan in het bovenste menu het gedeelte "Privacy" en klik erop. Klik op "Mijn recente geschiedenis verwijderen" en wacht tot het programma de bewerking voltooit.

Stap 2

De tweede manier is iets makkelijker. Gebruik de toetscombinatie Ctrl + H om het geschiedenismenu te openen. Er verschijnt een klein venster voor u, waarin verschillende vervolgkeuzelijsten verschijnen die de periode van de geschiedenis aangeven. Bijvoorbeeld de naam van de maand of "Vorige week". Klik met de rechtermuisknop op de gewenste lijst en selecteer "Verwijderen". Houd er rekening mee dat als u de geschiedenis van de afgelopen maand verwijdert, de gegevens van vandaag ook verdwijnen.

Stap 3

U kunt begrijpen hoe u de cache in Mozil professioneler kunt wissen met behulp van persoonlijke instellingen. Ten eerste kunt u de frequentie van het opslaan en wissen van informatie instellen met de "Privacy"-instellingen. Ten tweede kunt u via het tabblad "Geschiedenis" afzonderlijke pagina's of andere elementen van het bezoek verwijderen. Ten derde kunt u individuele cookies verwijderen met behulp van de tool die beschikbaar is in het Privacy-menu.

Stap 4

Als u er zeker van wilt zijn dat de software inderdaad de volledige cache heeft verwijderd, opent u Deze computer, selecteert u het station waar de systeembestanden zijn opgeslagen (meestal station C) en opent u vervolgens de map Documenten en instellingen. Zoek de gebruikersnaam die u momenteel gebruikt en daarin de map Lokale instellingen. In de regel bevat het een groot aantal bestanden, waaronder u tijdelijke internetbestanden moet vinden. Open het en kijk welke gegevens er nog in de cache zitten.

Aanbevolen: