Pictogrammen Typen Vanaf Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Typen Vanaf Het Toetsenbord
Pictogrammen Typen Vanaf Het Toetsenbord

Video: Pictogrammen Typen Vanaf Het Toetsenbord

Video: Pictogrammen Typen Vanaf Het Toetsenbord
Video: Windows sneltoetsen | 👉 Sneller en handiger werken met het toetsenbord (easy!) 2024, Mei
Anonim

Mensen die teksten op het toetsenbord van een computer typen, worden vaak geconfronteerd met een situatie waarin ze een speciaal teken in de tekst moeten invoeren die niet op het toetsenbord staat. Wanneer u in een teksteditor Word werkt, is dit probleem eenvoudig op te lossen met behulp van het menu "Invoegen" - "Symbool". Maar zelfs als u een minder "geavanceerde" teksteditor gebruikt (bijvoorbeeld Kladblok), kunnen de ontbrekende tekens rechtstreeks vanaf het toetsenbord worden getypt.

Pictogrammen typen vanaf het toetsenbord
Pictogrammen typen vanaf het toetsenbord

Het is nodig

  • - tabel met karaktercodes;
  • - inclusief numeriek toetsenbord;
  • - "Typografische toetsenbordindeling" geïnstalleerd op de computer.

instructies:

Stap 1

Houd de Alt-toets ingedrukt. Voer op het extra numerieke toetsenbord (deze bevindt zich aan de rechterkant van het toetsenbord) de code van het gewenste teken in. Laat de Alt-toets los. Het gewenste teken wordt afgedrukt.

Stap 2

Download een typografische toetsenbordindeling naar uw computer. Download voor het Windows-besturingssysteem het archief dat uit twee installatieprogramma's bestaat: voor de Russische en Engelse lay-out. Voer beide bestanden om de beurt uit vanuit de distributiekit. Klik met de rechtermuisknop op de invoertaalschakelaar op de taakbalk en selecteer Opties. Vervang in de optie "Standaard invoertaal" de lay-outs door de juiste: voor Russisch - Russisch (typografische lay-out door Ilya Birman), voor Engels - Engels (typografische lay-out door Ilya Birman). Controleer de knop Toetsenbordopties om te zien of de sneltoetscombinatie voor het wisselen van invoertalen is gewijzigd. Start je computer opnieuw op.

Stap 3

Archief van typografische lay-out voor Mac bevat 2 lay-outs en 2 pictogrammen voor hen. Kopieer de bestanden naar de map Bibliotheek / Toetsenbordindelingen. Ga naar Systeemvoorkeuren, open het paneel Internationaal en het tabblad Invoermenu. Vink de vakjes aan naast Russisch - Ilya Birman Typography, English - Ilya Birman Typography.

Aanbevolen: