Een Programma Maken Voor Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Een Programma Maken Voor Een USB-flashstation
Een Programma Maken Voor Een USB-flashstation

Video: Een Programma Maken Voor Een USB-flashstation

Video: Een Programma Maken Voor Een USB-flashstation
Video: windows installatie USB-stick maken 2024, Maart
Anonim

Soms is het handig dat programma's automatisch worden gestart vanaf de flashdrive direct nadat de flashdrive op de computer is aangesloten. Dit kan nodig zijn bij het werken met antivirusprogramma's, evenals bij alle programma's waarvan de onmiddellijke lancering de efficiëntie van de gebruiker op de computer zal verhogen.

Een programma maken voor een USB-flashstation
Een programma maken voor een USB-flashstation

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Het systeembestand autorun.inf is verantwoordelijk voor het automatisch starten van de inhoud van de media. Om een programma automatisch te starten vanaf een flashstation, moet u een bestand met deze naam maken en dit opslaan in de hoofdmap van het flashstation. Vergeet ook niet dat dergelijke bestanden vaak virale programma's verbergen, dus probeer alle USB-drives die u in uw pc plaatst te controleren.

Stap 2

Open Kladblok en sla het lege bestand op als autorun.inf. Als u van plan bent dit bestand enige tijd te openen voor bewerking in Kladblok, kunt u de extensie later instellen, wanneer de inhoud van het bestand wordt geschreven.

Stap 3

Voeg de volgende regels toe aan het bestand [autorun] open = [pad naar bestand] Het eerste woord is vereist, het tweede woord is de opdracht om het bestand te openen, het pad waarnaar wordt aangegeven na het gelijkteken. Het pad naar het bestand moet worden opgegeven via de naam van het medium en niet via de letter van de partitie, omdat in een ander besturingssysteem de letter van de partitie anders zal zijn. Voer het bestandspad zorgvuldig in. Als u meerdere programma's tegelijkertijd moet openen, schrijf dan twee regels achter elkaar, specificeer alleen verschillende paden daarin, omdat programma's zich niet op dezelfde plaats kunnen bevinden.

Stap 4

Sla uw wijzigingen op en geef het bestand de juiste naam. Kopieer het bestand naar de media en controleer het resultaat: verwijder de media en sluit deze opnieuw aan op de computer. Als autorun niet plaatsvindt, heeft uw besturingssysteem mogelijk de mogelijkheid om automatisch vanaf media te starten uitgeschakeld. In dit geval moet u de bijbehorende services starten of de antivirusinstellingen bewerken. Onderzoek de inhoud van het autorun-bestand om alle mogelijke commando's en hun parameters te ontdekken.

Aanbevolen: