Mozilla Firefox Bijwerken

Inhoudsopgave:

Mozilla Firefox Bijwerken
Mozilla Firefox Bijwerken

Video: Mozilla Firefox Bijwerken

Video: Mozilla Firefox Bijwerken
Video: Building Mozilla Firefox from Source 2024, Mei
Anonim

Alles wat oud is, is altijd waardevol. Maar dit geldt helemaal niet voor internettechnologieën, inclusief browsers. Mozilla Firefox-ontwikkelaars gaan altijd met de tijd mee en brengen constant updates uit voor de "vos".

Mozilla Firefox bijwerken
Mozilla Firefox bijwerken

Het maakt niet uit welke versie van de Mozilla Firefox-browser op uw computer is geïnstalleerd, oud of nieuw, deze moet altijd worden bijgewerkt. Waarvoor? Het feit is dat de ontwikkelaars bij elke volgende update veel bugs oplossen, de beveiliging, functionaliteit, gebruiksgemak van de browser verbeteren, enz. Er zijn twee manieren om de Mozilla Firefox-browser bij te werken: handmatig of door automatische updates in te schakelen.

Firefox handmatig vernieuwen

Dus om Mozilla Firefox bij te werken, moet u eerst uw browser starten. Vervolgens moet u in de menubalk "Help" - "Over Firefox" selecteren (als er geen menubalk is, moet u de "alt" -toets ingedrukt houden). Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Controleren op updates". Na controle geeft de browser de beschikbare versie aan om te downloaden, waarna u op de knop "Update toepassen" moet klikken.

In een nieuw venster dat verschijnt, vertelt het programma welke plug-ins zijn verschenen in de nieuwe versie van de browser. Om door te gaan met de installatie, klikt u op de knop "OK". In de volgende stap kunt u add-ons, plug-ins en tools inschakelen die van pas komen voor de klus. Om later niet te kijken waar de add-ons zitten, kun je een vinkje zetten naast alle add-ons die je nodig hebt en op de knop "Voltooien" klikken.

Hierdoor wordt het software-updatevenster geopend en wordt de nieuwe versie van Mozilla Firefox gedownload. Het updateproces duurt een paar minuten, maar u kunt het venster verbergen en andere dingen doen. Na een succesvolle download moet u in hetzelfde venster op de knop "Firefox opnieuw starten" klikken. Dit is nodig om alle nieuwe instellingen met succes toe te passen.

Na het opnieuw opstarten van het programma wordt de browser bijgewerkt en kunt u kennis maken met de nieuwe toegevoegde functies.

Automatische updates van Firefox

Om niet elke keer dat een nieuwe update voor Firefox is uitgebracht handmatig te controleren of niet, kunt u automatische browserupdates inschakelen. Selecteer hiervoor het item "Tools" in de menubalk en ga naar de instellingen. Vervolgens moet u het item "Geavanceerd" selecteren en naar het tabblad "Update" gaan.

Er zijn verschillende opties om hier uit te kiezen: laat de browser automatisch updaten; sta het programma toe om te controleren op updates, maar laat de gebruiker beslissen of hij het wil installeren of niet. Er is ook een derde optie - controleer nooit op updates, maar het is beter om zo'n item niet te kiezen.

Afhankelijk van de geselecteerde optie, zal de browser automatisch updaten of de gebruiker informeren wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is.

Aanbevolen: