BIOS-firmware Bijwerken

Inhoudsopgave:

BIOS-firmware Bijwerken
BIOS-firmware Bijwerken

Video: BIOS-firmware Bijwerken

Video: BIOS-firmware Bijwerken
Video: Update Your BIOS in 5 Minutes — Tech Deals Guide 2024, Mei
Anonim

Vaak worden veel computergebruikers geconfronteerd met het probleem van het bijwerken van de BIOS-firmware. Het komt voor wanneer u een nieuw apparaat koopt waarmee uw moederbordsoftware niet kan werken vanwege een gebrek aan gegevens. Het bijwerken van de BIOS-firmware lost dit probleem op door de nodige informatie over het nieuwe apparaat toe te voegen aan de moederbordsoftware. In tegenstelling tot veel meningen, is het bijwerken van de BIOS-firmware een eenvoudig proces dat zelfs een beginner aankan.

BIOS-firmware bijwerken
BIOS-firmware bijwerken

Het is nodig

USB-, cd-, dvd-media

instructies:

Stap 1

Ga om te beginnen naar de officiële website van uw moederbordfabrikant (www.asus.com, www.gigabyte.ru) en download de benodigde firmwarebestanden specifiek voor uw moederbord. Meestal zijn deze bestanden een zelfuitpakkend archief dat bestaat uit het BIOS zelf en een flasher-programma - een flasher.

Stap 2

Vergeet ook niet om deze correct te formatteren voordat u de firmwarebestanden naar de USB-media schrijft. Gebruik hiervoor het programma USBFormat.exe. Selecteer FAT voor media tot 4 GB of FAT32 voor media van meer dan 4 GB, vink Quick Format aan. Kopieer daarna de BIOS-bestanden naar uw flashkaart.

Stap 3

De volgende stap is om uw systeem opnieuw op te starten en het BIOS te openen (druk op de Del-toets; als dit niet lukt, lees dan de instructies voor uw moederbord). Nadat u het BIOS hebt geopend, zoekt u het hulpprogramma dat verantwoordelijk is voor het bijwerken van het systeem. In Gigabyte-moederborden wordt dit programma Q-Flash genoemd. Om het te starten, zoekt u de regel Update BIOS van Drive in het BIOS, klikt u erop, selecteert u uw media met de firmwarebestanden en wacht u tot de update is voltooid (ongeveer 2-3 minuten).

Stap 4

Ook is het op sommige moederborden, bijvoorbeeld ASUS, mogelijk om de firmware bij te werken zonder het BIOS te openen. Gebruik het ingebouwde hulpprogramma EZ Flash om uw ASUS-moederbord te flashen. Om dit programma te openen wanneer u uw pc opnieuw opstart, drukt u op Alt + F2. Plaats na de melding de eerder voorbereide flashkaart. Het hulpprogramma zal om de naam van het firmwarebestand vragen - voer het in (bijvoorbeeld Asus123.bin), ga verder met het updateproces door op de Y-toets (afkorting van "ja") te drukken wanneer daarom wordt gevraagd. Na een succesvolle BIOS-update zal uw pc opnieuw opstarten.

Stap 5

Test na het flashen van het BIOS de stabiliteit van uw systeem. Uw pc zou zich normaal moeten gedragen, zonder wijzigingen, anders downloadt u, om toekomstige problemen te voorkomen, de vorige versie van het BIOS en voert u dezelfde manipulaties uit voor het flashen van het moederbord.

Aanbevolen: