Een Websitepictogram Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Websitepictogram Invoegen
Een Websitepictogram Invoegen

Video: Een Websitepictogram Invoegen

Video: Een Websitepictogram Invoegen
Video: How to Add a Favicon 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om een badge met uw websitelogo in te voegen. Een daarvan omvat het maken van een pictogrambestand in de hoofdmap en de andere is het invoegen van de code met behulp van een speciale editor.

Een websitepictogram invoegen
Een websitepictogram invoegen

Het is nodig

  • - grafische editor;
  • - kladblok.

instructies:

Stap 1

Open de hoofdmap van uw site. Maak daarin een bestand aan met de naam favicon.ico. Dit bestand ondersteunt de weergave van uw sitepictogram voor de adresbalk in de browser.

Stap 2

Als het pictogram van uw site niet gereed is, maakt u het met behulp van het Adobe Photoshop-programma, na het downloaden van de juiste plug-in, of een andere grafische editor die het werken met dit type bestand ondersteunt, bijvoorbeeld Microangelo, QTam Bitmap to Icon, Axialis IcoonWorkshop. Controleer het werk vooraf in verschillende browsers, niet alleen met betrekking tot de weergave van het sitepictogram in de adresbalk, maar ook in de map "Favorieten".

Stap 3

Voeg in uw paginatag de volgende code toe:. In dit geval blijft een link naar verschillende variaties van afbeeldingsformaten behouden, wat best handig is, maar minder betrouwbaar.

Stap 4

Hier kunt u zowel de gebruikelijke Notepad-editor als speciale programma's gebruiken die zijn ontworpen om gemakkelijker code te schrijven, bijvoorbeeld het gratis Notebook-hulpprogramma, dat de weergave van regelnummering ondersteunt en dient als een redelijk handige software voor frequente bewerking.

Stap 5

Maak een pictogram voor uw site, nadat u van tevoren over alle details heeft nagedacht. Het is het beste om meteen te beslissen over het ontwerp en de grootte (hier - afhankelijk van de methode om het toe te voegen, omdat in het eerste geval alleen een bestand met een resolutie van 16x16 beschikbaar is).

Stap 6

U kunt ook speciale.atn-bestanden gebruiken voor Adobe Photoshop, waarmee u automatisch pictogrammen met de gewenste effecten kunt maken, u kunt ze vinden op internet op thematische forums of op deviantart.com in het gedeelte "Acties".

Aanbevolen: