Hoe Webalta Uit Opera Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Webalta Uit Opera Te Verwijderen
Hoe Webalta Uit Opera Te Verwijderen

Video: Hoe Webalta Uit Opera Te Verwijderen

Video: Hoe Webalta Uit Opera Te Verwijderen
Video: Het highlight effect van Mission Control aanpassen 2024, Mei
Anonim

Webalta is een relatief nieuwe Russische zoekmachine waarvan de ontwikkelaars de verkeerde methode hebben gekozen om het te promoten. Webalta gedraagt zich als een echt virus, schrijft start.webalta.ru voor als de hoofdpagina in browsers en vervangt zoekmachines.

Hoe webalta uit Opera te verwijderen
Hoe webalta uit Opera te verwijderen

instructies:

Stap 1

Helaas is het niet mogelijk om Webalta te verwijderen met standaard tools. Als u uw favoriete zoekmachine aanwijst als de hoofdpagina in Opera, komt na het opnieuw opstarten van de browser het virusachtige Webalta weer tevoorschijn. Om er vanaf te komen, moet u het register opschonen.

Stap 2

Druk op Win + R of Start en vervolgens op Uitvoeren. Voer in de opdrachtregel regedit in. Het venster Register-editor wordt geopend. Druk op Ctrl + F, noteer webalta in de zoekbalk, vink de vakjes "Sectienamen", "Parameternamen" en "Parameterwaarden" aan. Klik op Volgende zoeken. Klik met de rechtermuisknop op de gevonden map of optie en selecteer de opdracht "Verwijderen".

Stap 3

Aangezien Webalta in verschillende secties wordt vermeld, moet u de zoekopdracht meerdere keren herhalen. Druk op F3 om door te gaan en de nieuw gevonden parameters te verwijderen. Wanneer het zoeken in het register is voltooid, sluit u het bewerkingsvenster.

Stap 4

Nu moet u de resterende sporen van Webalta uit het systeem verwijderen. Klik op Start, Zoeken en Bestanden en mappen. Klik op de link "Bestanden en mappen". Voer webalta in het zoekvak in. Selecteer in de lijst "Zoeken in" "Lokale schijf C". Vink in het gedeelte "Geavanceerde opties" de vakjes aan voor "Zoeken in systeemmappen", "Zoeken in verborgen bestanden en mappen", "Submappen bekijken" en klik op "Zoeken". Verwijder alle gevonden bestanden met deze naam.

Stap 5

Start de Opera-browser, ga naar het gedeelte "Extra" en selecteer het item "Algemene instellingen". Noteer in het tabblad "Algemeen" van het "Home"-venster het webadres van de startpagina van de browser van uw voorkeur, bijvoorbeeld www.google.ru of www.yandex.ru. Druk op OK om uw keuze te bevestigen.

Aanbevolen: