Hoe De Startpagina Van Webalta Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Startpagina Van Webalta Te Verwijderen
Hoe De Startpagina Van Webalta Te Verwijderen

Video: Hoe De Startpagina Van Webalta Te Verwijderen

Video: Hoe De Startpagina Van Webalta Te Verwijderen
Video: De startpagina instellen 2024, Mei
Anonim

De Russische zoekmachine Webalta wordt, net als andere virusachtige programma's (Delta Search, Guard Mail.ru), op computers geïnstalleerd zonder medeweten van de eigenaars bij het downloaden van software van internetsites. Het is niet altijd mogelijk om dergelijke programma's met standaardtools te verwijderen.

Hoe de startpagina van webalta te verwijderen
Hoe de startpagina van webalta te verwijderen

Hoe Webalta op standaard wijze te verwijderen

Dubbelklik in het Configuratiescherm op het pictogram Programma's toevoegen/verwijderen. Zoek Webalta Toolbar in de lijst en klik op Installatie ongedaan maken. Selecteer in het venster "Webalta Toolbar verwijderen" het selectievakje "Werkbalken verwijderen" en klik op "Volgende". Nadat u de werkbalken hebt verwijderd, voert u de optie Programma's toevoegen of verwijderen opnieuw uit. Deze keer vinkt u in het venster Webalta Toolbar verwijderen het vakje aan naast Verwijderen uit browsers en gaat u verder met het volgen van de instructies.

Druk op de Win-toets, plaats de cursor op de opdracht "Zoeken", selecteer "Bestanden en mappen" in de vervolgkeuzelijst en voer * webalta * in. Klik op "Geavanceerde opties" en vink de vakjes aan naast de items "Zoeken in systeemmappen", "Zoeken in verborgen bestanden en mappen", "Bekijk bijgevoegd". Verwijder alle bestanden die webalta in hun naam bevatten. Zo wis je de systeemmappen van je browsers vanaf de startpagina van dit virus: IE, Opera, Mozilla Firefox.

Hoe Webalta uit het register te verwijderen

Gebruik de Win + R-toetsen om het programma-opstartprogramma te openen en voer de regedit-opdracht in. Druk in het venster Register-editor op Ctrl + F en voer de naam van dit virusachtige systeem in de zoekbalk in. Vink de selectievakjes van de zoekvoorwaarden aan: "Sectienamen", "Parameternamen", "Parameterwaarden". Verwijder het gevonden bestand of de gevonden map en druk op F3 om verder te zoeken. Verwijder alle gedetecteerde objecten die webalta bevatten.

Hoe Webalta uit browsers te verwijderen

De startpagina van Webalta wordt niet alleen geregistreerd in de systeemmappen van browsers, maar ook in hun snelkoppelingen op het bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op de browsersnelkoppeling, selecteer Eigenschappen en ga naar het tabblad Snelkoppeling. Het venster "Object" toont het adres van het bronobject, bijvoorbeeld "C: / Program Files / Mozilla Firefox / firefox.exe / home.webalta.ru". Verwijder alles met betrekking tot webalta en laat alleen het juiste adres achter "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe". Als het pad niet kan worden hersteld, verwijdert u de snelkoppeling volledig en maakt u deze opnieuw vanuit de systeemmap van de browser.

Ga in Mozilla naar het menu Extra, vouw Add-ons uit en verwijder Webalta. Vouw in IE in het menu "Extra" het item "Add-ons" uit en schakel Webalta uit. Markeer in Opera met de cursor het item "Extensies" en selecteer het commando "Extensies beheren". Vink Webalta aan en klik op Verwijderen. Na het voltooien van deze stappen, registreert u de startpagina opnieuw in de browser.

Hoe infectie te voorkomen?

Lees bij het downloaden van programma's van webpagina's zorgvuldig de licentieovereenkomst en let op de standaardinstellingen die u worden aangeboden. Houd bij welke items zijn aangevinkt - dit is waar Webalta en andere virusachtige services zich verbergen.

Aanbevolen: