Een Computer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Computer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk
Een Computer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Video: Een Computer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk

Video: Een Computer Verbinden Met Een Lokaal Netwerk
Video: Windows 10 PC per WLAN mit dem Internet verbinden 2024, Mei
Anonim

Een lokaal of thuisnetwerk is tegenwoordig aanwezig in bijna elk huis met meerdere computers en in elke organisatie, omdat het u in staat stelt snel en efficiënt bestanden en documenten uit te wisselen binnen het netwerk, waardoor u toegang krijgt tot elke intranetcomputer. Een lokaal netwerk maakt het leven in een ruimte met meerdere computers veel gemakkelijker en elimineert de noodzaak om veel gegevens van de ene machine naar de andere op schijven en flashdrives over te brengen. Het opzetten van een lokaal netwerk en het aansluiten van een computer is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.

Een computer verbinden met een lokaal netwerk
Een computer verbinden met een lokaal netwerk

instructies:

Stap 1

Om computers op een lokaal netwerk aan te sluiten, moet u ervoor zorgen dat ze allemaal zijn uitgerust met geldige netwerkkaarten met werkende stuurprogramma's.

Stap 2

Om een netwerk te installeren, hebt u ook een netwerkhub of -switch nodig, die wordt verkocht in computerwinkels en wordt geselecteerd afhankelijk van het type netwerk - thuis of op het werk, en ook van het aantal computers dat erop is aangesloten.

Stap 3

Voor een thuis-LAN kunt u een gewoon ADSL-modem gebruiken met meerdere kabelaansluitingen. Gebruik rechte netwerkkabels van voldoende lengte om aan te sluiten.

Stap 4

Verbind computers met kabels via netwerkkaarten met een gedeelde hub door deze op het netwerk aan te sluiten.

Stap 5

Nadat alle lampjes zijn gaan branden om u op de hoogte te stellen van een succesvolle verbinding, begint u met het aanpassen van de netwerkinstellingen op de computers. Stel op elke computer handmatig het IP-adres in, dat de volgende nummers moet bevatten: 192.168.2.

Stap 6

Na twee kan de vierde parameter van alles zijn - meestal komt deze overeen met het computernummer op het netwerk, bijvoorbeeld 1, 2, 3, 4, enzovoort.

Stap 7

Configureer de werkgroep op elke computer. Zorg ervoor dat op elke computer de werkgroep hetzelfde wordt genoemd met verschillende computernamen - dit is nodig voor een correcte weergave binnen het netwerk.

Stap 8

Start de computers opnieuw op na het instellen van de werkgroep. Voer ze vervolgens opnieuw uit, open het gedeelte "Netwerkomgeving" in het Configuratiescherm en klik op de link "Werkgroepcomputers weergeven". Het mapvenster moet alle computers weergeven die op uw lokale netwerk zijn aangesloten.

Stap 9

Daarna hoeft u alleen de toegang tot bestanden en mappen op elke computer te configureren. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf dat toegankelijk moet zijn voor computers op het interne netwerk en klik op Eigenschappen en klik vervolgens op het tabblad Toegang op Deze map delen.

Stap 10

Vanaf nu kunnen bestanden van deze schijf binnen het lokale netwerk worden uitgewisseld.

Aanbevolen: