Een Wordpress-sjabloon Bewerken

Inhoudsopgave:

Een Wordpress-sjabloon Bewerken
Een Wordpress-sjabloon Bewerken

Video: Een Wordpress-sjabloon Bewerken

Video: Een Wordpress-sjabloon Bewerken
Video: WordPress Sjabloon Maken 2024, Mei
Anonim

Als je een site op het Wordpress-platform hebt, weet je waarschijnlijk dat de sjabloon op je blog voor onbepaalde tijd kan worden gewijzigd, omdat er is geen limiet aan perfectie. Dit platform is een snel geleerd hulpmiddel geworden voor de webmaster, vooral omdat de skin kan worden bewerkt met conventionele programma's.

Een Wordpress-sjabloon bewerken
Een Wordpress-sjabloon bewerken

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Internetbrowser Firefox;
  • - add-on Firebug.

instructies:

Stap 1

Veel webmasters zeggen dat de ideale browser om te surfen en sites te bouwen een product van Mozilla is. Firefox is misschien wel het enige programma dat zoveel applicaties en add-ons ondersteunt. Om sjablonen op elk platform te bewerken, hebt u de Firebug-add-on nodig, waarmee u alle sjabloonparameters op de site kunt weergeven en bewerken.

Stap 2

Om het te installeren, moet u op het bovenste menu "Extra" van de browser klikken en het item "Add-ons" selecteren of op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + A drukken. Wacht in het geopende venster niet op het downloaden van aanbevolen toepassingen voor Firefox, moet u de cursor in het veld met de tekst "Zoeken tussen beschikbare add-ons" plaatsen en Firebug introduceren.

Stap 3

Klik in de lijst met zoekresultaten op de knop naast het Firebug-item. Na het downloaden van deze add-on wordt de knop Nu opnieuw opstarten actief. Klik erop om de wijzigingen toe te passen. Als deze applicatie om de een of andere reden niet in de zoekresultaten verschijnt, ga dan naar de officiële Mozilla-website en installeer Firebug via de volgende link

Stap 4

Na het installeren van deze add-on verschijnt er een klein pictogram met een keverafbeelding onderaan het browservenster, klik erop - de add-on wordt actief. U wilt bijvoorbeeld de weergave van links op de startpagina van uw site wijzigen, om de code voor dit element te vinden in het "bug"-venster, dat in 2 delen is verdeeld, moet u afwisselend Html en Stijl selecteren. Nu zal in een deel van het venster de html-code worden getoond, in een ander deel zal de code uit de style.css-bestanden zichtbaar zijn.

Stap 5

Navigeer in het html-blok door het bestand, klik regelmatig op de blokken, je zult zien dat nadat je op een van de blokken in de "bug" hebt geklikt, een selectie van hetzelfde blok op de pagina zal verschijnen. Op deze manier is het vrij eenvoudig om een bewerkbaar element te vinden waarvan u de code niet kent.

Stap 6

Nadat u het gewenste codeblok hebt gevonden, verplaatst u de cursor naar het aangrenzende venster (Style). Hier ziet u alle weergave-opties voor een bepaald blok, bijvoorbeeld de lettergrootte is niets meer dan het element lettergrootte. Als u het wilt verhogen, voegt u een paar eenheden toe aan de reeds bestaande waarde. Houd er rekening mee dat u alleen het nummer hoeft te wijzigen, de px-afkorting mag niet worden aangeraakt (pixelaanduiding).

Stap 7

Let in hetzelfde blok op alle elementen, waaronder opvulling, marge, enz. Om de namen van voor u onbekende elementen te begrijpen, wordt aanbevolen om een gespecialiseerde online opdrachtreferentie te gebruiken - https://htmlbook.ru. Volg deze link, in de rechterbovenhoek staat een veld "Site zoeken". Voer de opdracht in die u zoekt en druk op de Enter-toets.

Stap 8

U ziet varianten van dit element in de zoekresultaten. U vraagt zich bijvoorbeeld af wat het marge-element betekent. Typ dit woord in het zoekveld en druk op Enter. Selecteer in de zoekresultaten de eerste CSS-link - marge. Nadat u deze link hebt gevolgd, kunt u vertrouwd raken met deze opdracht en alles leren over de toepassing ervan.

Aanbevolen: