Het Formaat Van Letters Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Letters Wijzigen
Het Formaat Van Letters Wijzigen

Video: Het Formaat Van Letters Wijzigen

Video: Het Formaat Van Letters Wijzigen
Video: Les 285 Photoshop - Tekst tegelijkertijd veranderen in formaat kleur en lettertype 2024, Mei
Anonim

Bij het werken op een computer moet de gebruiker mogelijk de lettergrootte in verschillende situaties wijzigen: de tekst in de editor opmaken, het uiterlijk van verschillende systeemelementen aanpassen. Om de grootte van de letters te wijzigen, moet u de daarvoor bestemde hulpmiddelen raadplegen.

Het formaat van letters wijzigen
Het formaat van letters wijzigen

instructies:

Stap 1

In veel toepassingen ziet de lettertypewerkbalk er hetzelfde uit. Het bevat velden voor het aanpassen van stijl, grootte, formaat en kleur. Dus om de lettergrootte in Microsoft Office Word en Excel te wijzigen, opent u het document waarin u wijzigingen wilt aanbrengen, selecteert u het gewenste stuk tekst of een groep cellen.

Stap 2

Ga naar het tabblad Start en zoek het gedeelte Lettertype. Gebruik de vervolgkeuzelijst in het veld "Lettergrootte" om de gewenste waarde in te stellen of voer deze in op het toetsenbord en druk op Enter. U kunt ook de sneltoetsen Ctrl, Shift en Latin [P] gebruiken om het dialoogvenster "Lettertype" te openen. Een andere optie: klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde fragment en selecteer "Lettertype" in het contextmenu.

Stap 3

In grafische editors wordt het contextmenu "Lettertype" beschikbaar wanneer de gebruiker het gereedschap "Tekst" selecteert. Het ziet eruit als een knop met de Latijnse letter [T]. Klik erop, voer de tekst in, selecteer deze en selecteer in het tekstopmaakpaneel de gewenste waarde in het veld "Lettergrootte" met behulp van het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

Als uw tekst een 3D-object is (deze is bijvoorbeeld gemaakt met de tool Tekstgenerator in de MilkShape 3D-toepassing), selecteert u het object en klikt u op de knop Schaal op het tabblad Model in de groep Tools. Voer de waarde in waarmee de letters langs de x-, y- en z-assen moeten worden verhoogd of verlaagd en klik zo vaak als nodig is op de knop Schaal in de groep Schaalopties.

Stap 5

Om de lettergrootte voor verschillende elementen van het systeem te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Of open het Configuratiescherm via de Start-knop en selecteer het Display-pictogram in de categorie Vormgeving en thema's. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Ontwerp".

Stap 6

Gebruik in de groep "Lettergrootte" de vervolgkeuzelijst om de gewenste waarde in te stellen. Als dit niet genoeg is, klikt u op de knop "Geavanceerd", selecteert u in het nieuwe venster het element waarvan u de lettergrootte wilt wijzigen. Er komen extra opties voor maatwerk beschikbaar. Zoek de groep "Lettertype" en voer de gewenste waarde in het veld "Grootte" in. Pas de instellingen toe.

Aanbevolen: