Lettertypen Wijzigen In Windows

Inhoudsopgave:

Lettertypen Wijzigen In Windows
Lettertypen Wijzigen In Windows

Video: Lettertypen Wijzigen In Windows

Video: Lettertypen Wijzigen In Windows
Video: How to change font style in windows 10 (CGeeks) 2024, Mei
Anonim

Lettertypen van het besturingssysteem worden gebruikt om tekst op het beeldscherm weer te geven. In Windows OS is het mogelijk om lettertypen voor verschillende elementen te wijzigen. Een speciaal onderdeel is verantwoordelijk voor het vergroten of verkleinen van objecten en tekst op het scherm.

Lettertypen wijzigen in Windows
Lettertypen wijzigen in Windows

instructies:

Stap 1

In Windows verwijst lettertypen naar een lettertype dat wordt gekenmerkt door lijndikte en de aan- (of afwezigheid) van schreven. Lettertypen kunnen meerdere gewichten hebben: vet, cursief en vet cursief.

Stap 2

Om het lettertype te wijzigen dat wordt gebruikt voor de belangrijkste objecten in het besturingssysteem (labels naar bestanden en mappen, labels op vensterpanelen, enzovoort), moet u de component "Weergave" oproepen. Dit kan op verschillende manieren. Snelste: klik met de rechtermuisknop op het bureaublad (in elk gebied zonder bestanden en mappen) en selecteer met de linkermuisknop het item "Eigenschappen" in het contextmenu.

Stap 3

Langer pad: Druk op de Windows-toets of de Start-knop, selecteer Configuratiescherm in het menu, open de categorie Vormgeving en thema's en klik met de linkermuisknop op het pictogram Weergave, of selecteer een van de beschikbare taken bovenaan het venster. Als het "Configuratiescherm" wordt weergegeven in de klassieke weergave, zijn er geen taken en is het onderdeel "Weergeven" onmiddellijk beschikbaar.

Stap 4

Ga in het dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" dat wordt geopend naar het tabblad "Vormgeving". Als u alleen de lettergrootte wilt wijzigen (verkleinen of vergroten), selecteert u de gewenste waarde in de groep Lettergrootte met behulp van de vervolgkeuzelijst en klikt u op de knop Toepassen om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Stap 5

Als u meer in detail met lettertypen wilt werken, selecteert u niet alleen de grootte, maar ook de stijl van het lettertype, op hetzelfde tabblad "Ontwerp" klik op de knop "Geavanceerd". Er wordt een nieuw dialoogvenster "Extra uiterlijk" geopend. Gebruik in de groep "Element" de vervolgkeuzelijst om het element te selecteren waarvan u het lettertype wilt wijzigen.

Stap 6

Voor sommige elementen kan de groep Lettertype grijs worden weergegeven. In andere gevallen (wanneer het volgende element is geselecteerd) is de opgegeven groep beschikbaar voor bewerking. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de gewenste letterstijl in te stellen, selecteer in de groep "Grootte" de waarde in punten, gebruik in de groep "Kleur" het palet om te selecteren, de letterstijl (cursief, vet) kan worden geselecteerd met de toetsen.

Stap 7

Nadat u alle noodzakelijke wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op de knop OK in het venster "Extra ontwerp", de knop "Toepassen" in het venster met weergave-eigenschappen en sluit u het venster met de knop OK of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster. venster.

Aanbevolen: