Hoe Te Leren Om Sapper Te Spelen

Inhoudsopgave:

Hoe Te Leren Om Sapper Te Spelen
Hoe Te Leren Om Sapper Te Spelen

Video: Hoe Te Leren Om Sapper Te Spelen

Video: Hoe Te Leren Om Sapper Te Spelen
Video: Milan is pas 12 en nu al kapper 2024, Mei
Anonim

Mijnenveger is een van de oudste standaardspellen die beschikbaar is in het Windows-besturingssysteem. Niet alle gebruikers kennen echter de regels van dit spel: in plaats van logisch na te denken klikken ze op alle cellen achter elkaar, wat steevast tot verlies leidt.

Hoe te leren om sapper te spelen
Hoe te leren om sapper te spelen

instructies:

Stap 1

Start het spel "Mijnenveger". Selecteer hiervoor "Start" -> "Alle programma's" -> "Games" -> "Mijnenveger". In het bovenste venster van het spel, aan de linkerkant, wordt het aantal bommen weergegeven dat moet worden geopend, aan de rechterkant - de timer. Om het spel te starten, klik je op een van de cellen van het speelveld. Als er maar één cijfer verschijnt in de cel waarop u hebt geklikt, klikt u willekeurig op een andere cel. Als gevolg hiervan zou u een hele groep cellen open moeten hebben. Nu hoef je niet willekeurig te klikken - volg gewoon de regels.

Stap 2

De getallen in het vak geven het aantal mijnen aan dat zich in een straal van één cel bevindt. Op basis van deze informatie is het noodzakelijk om te zoeken naar de geïnstalleerde mijnen. Als een cel bijvoorbeeld het getal 1 bevat, betekent dit dat er één mijn is in de cellen eromheen. Als er een nummer 2 in een open cel staat, betekent dit dat er twee mijnen zijn in een straal eromheen. Vergelijk de informatie die van verschillende cellen is ontvangen en probeer te vinden in welke onontdekte cel de mijn zich bevindt. Wanneer u het vindt, klikt u er met de rechtermuisknop op om een speciaal vakje aan te vinken.

Stap 3

Nadat je een mijn naast de kooi hebt gevonden en de informatie van naburige cellen hebt vergeleken, kun je zeker begrijpen welke onontdekte cel mijnen bevat. Klik op deze cel. Het zal weer een nummer bevatten, of er gaat een hele groep cellen tegelijk open.

Stap 4

Het is noodzakelijk om op deze manier de volgende mijnen te detecteren. Je hebt bijvoorbeeld al twee mijnen gevonden, en die bevinden zich in de straal van de cel met het cijfer twee. In dit geval blijkt dat er geen mijnen meer zijn in de buurt van deze cel. Klik daarom gerust op de cellen in de straal van het getal 2. Door op deze manier te handelen, kun je alle verborgen mijnen vinden.

Stap 5

Nadat je alle mijnen in het speelveld hebt gevonden, verschijnen er punten op de smiley tussen de mijnteller en de timer. Dit betekent dat het spel is voltooid. Je kunt een nieuw spel starten op dezelfde moeilijkheidsgraad of een ander spel kiezen. Deze moeilijkheidsgraad is afhankelijk van de grootte van het speelveld.

Aanbevolen: