Hoe Maak Je Een Rollator?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Rollator?
Hoe Maak Je Een Rollator?

Video: Hoe Maak Je Een Rollator?

Video: Hoe Maak Je Een Rollator?
Video: Instructiefilm Rollator | Vegro 2024, Mei
Anonim

Het maken van een computerspel (vooral FPS, in de volksmond "walker" genoemd) vereist niet alleen enorme tijdbronnen, kennis van de basisprincipes van ontwerpen en programmeren, maar ook een elementair gevoel voor smaak. Er is echter al veel voor ons uitgevonden en door de prestaties van een aantal andere mensen te lenen, kun je een behoorlijk goed schietavontuur creëren.

Hoe maak je een rollator?
Hoe maak je een rollator?

instructies:

Stap 1

Selecteer een motor. Je eigen engine maken is zo moeilijk dat niet elke studio het oppakt. Het instrument waarop "Half-life 2" is gemaakt - "Bron" werd bijvoorbeeld gebruikt in meer dan 50 games van verschillende studio's. Het rechtstreeks programmeren met Source (evenals Unreal Engine (Gears of war), evenals CryEngine (Crysis)) vereist echter enkele maanden training. Er zijn tools zoals "Garry's mod" voor "Source" die de engine een stuk eenvoudiger kunnen maken - ik raad aan om ze te gebruiken. Bekijk ook de FPS Creator.

Stap 2

Denk na over de instelling. "Stel je duidelijk de wereld voor" waarin de gebeurtenissen van je spel zullen plaatsvinden (of het nu de verre toekomst is of een stad die besmet is met een virus). Denk na over de verhaallijn en de hoofdpersonen die erin voorkomen. Probeer de actie niet te ingewikkeld te maken, maar voorkom ook dat je een plot mist. Neem "Bioshok" als voorbeeld, waar scripting een belangrijk onderdeel van het spel is.

Stap 3

Bepaal de kenmerken van de gameplay. Iets dat uw rollator zal kunnen "onderscheiden" van honderden anderen. "Portal" was bijvoorbeeld populair vanwege het originele concept en "Half-Life" vanwege de constante variatie - onthoud dat de speler constant in nieuwe situaties werd geplaatst en nieuwe vijanden inzette. Aan de andere kant zijn games waarvan je kunt zeggen "dit heb ik al eens eerder gezien" niet zo populair bij mensen.

Stap 4

Werk aan balans. Het is heel belangrijk dat alle ideeën die je hebt bedacht, gerealiseerd kunnen worden. De ontwikkelaars van "Counter-Strike", hoewel ze een erg populair spel hebben gemaakt, hebben zich in één ding vergist: ze hebben de balans van het wapen verkeerd berekend, waardoor de spelers helemaal niet veel "geweren" gebruiken. Daarom is het in uw eigen belang dat alle inhoud van het toekomstige avonturenspel werkt zoals u het bedoeld had.

Stap 5

Stel een team samen. Jouw mening, als hoofdontwikkelaar, kan en zal doorslaggevend zijn, maar opbouwende kritiek is altijd nodig. Bovendien kunnen andere mensen een aanzienlijke hoeveelheid kaarten, modellen en algemeen ontwerp op zich nemen. Bovendien kun je op deze manier brainstormen en eindigen met een veel beter product dan wat je alleen zou doen.

Aanbevolen: