Hoe Tekst Af Te Spelen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Af Te Spelen
Hoe Tekst Af Te Spelen

Video: Hoe Tekst Af Te Spelen

Video: Hoe Tekst Af Te Spelen
Video: Masterclass con Paola Hermosín sobre Lágrima de Tárrega 2024, Mei
Anonim

Moderne computertechnologie biedt bijna onbeperkte mogelijkheden. Muziek, video, communicatie met de hele wereld in realtime, alle goederen van de planeet, zonder de monitor te verlaten. Naast de gebruikelijke functies, kan de computer die functies uitvoeren die in het dagelijks leven niet nodig zijn, en weinig gebruikers weten van hun bestaan af. Tekstreproductie bijvoorbeeld.

Hoe tekst af te spelen
Hoe tekst af te spelen

instructies:

Stap 1

Het standaardprogramma dat in Windows is ingebouwd, kan de erin getypte tekst uitspreken. Dit heb je misschien nodig als je Engels leert en niet weet hoe je een woord moet uitspreken. Of als u een bericht op uw antwoordapparaat wilt opnemen met de stem van uw computer.

Stap 2

Het standaard tekst-naar-spraakprogramma bevindt zich op het volgende adres. Voor Windows XP: "Start" - "Instellingen" - "Configuratiescherm" - "Spraak". Voor Windows 7: "Start" - "Configuratiescherm" - "Toegankelijkheid" - "Spraakherkenning", in het linkerdeelvenster "Teksttransformatie in spraak". Met dit kleine programma kunt u afzonderlijke woorden en zinnen uitspreken. Afhankelijk van de versie van het besturingssysteem kan er één of meerdere stemmen zijn om uit te kiezen. Typ tekst in de regel "Gebruik de volgende tekst voor voorbeeldstem" en klik op "Voorbeeldstem". Het nadeel is dat het programma alleen met Engels werkt.

Stap 3

Met de volgende methode kunt u tekst in de meeste talen van de wereld reproduceren. Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet. Open uw browser en ga naar google.com. Zoek in het bovenste paneel tussen de tabbladen "Meer" en klik erop. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Vertaler". Typ of plak tekst in het tekstinvoervak. Klik daarna rechtsonder in het invoervenster op "Luisteren". De geschreven tekst is zowel in het Russisch te horen als in de taal waarin de vertaling is geconfigureerd.

Stap 4

Daarnaast kunt u speciale programma's gebruiken om tekst naar spraak om te zetten. Onder de vele bekende zijn de volgende: Sakrament TalkerPro, Govorilka, Govorun, Better Text to Wawe, Verbose Text to Speech Software, Textic Talklets. Om een van deze programma's te gaan gebruiken, moet u deze downloaden en op uw computer installeren.

Aanbevolen: