Hoe De Datum Van Een Bestand Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Datum Van Een Bestand Te Veranderen
Hoe De Datum Van Een Bestand Te Veranderen

Video: Hoe De Datum Van Een Bestand Te Veranderen

Video: Hoe De Datum Van Een Bestand Te Veranderen
Video: In Excel een numerieke datum naar weekdag naam veranderen 2024, April
Anonim

Bij het aanmaken van elk bestand worden er attributen aan toegekend: archief, verborgen, systeem, auteur, datum en tijd van aanmaak. Nadat de wijzigingen zijn aangebracht, wordt de bestandsdatum gewijzigd in een nieuwe. Dit is niet altijd handig als u gewend bent bestanden te sorteren op aanmaaktijd.

Hoe de datum van een bestand te veranderen
Hoe de datum van een bestand te veranderen

instructies:

Stap 1

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren voor het ordenen van de bestelling op de computer. Iemand vindt het leuk om mappen en bestanden op naam te ordenen, iemand op grootte, en iemand houdt ze graag in de volgorde waarin ze worden ontvangen. Als jij een van die mensen bent, en elke keer dat je last hebt van het lange tijd zoeken naar het gewenste bestand nadat je het hebt gewijzigd, probeer dan de datum van de bestanden die je nodig hebt aan te passen met behulp van de programma's Total Commander of Far Manager.

Stap 2

Ga als volgt te werk om de kenmerken van een bestand (of meerdere bestanden) te wijzigen met Far Manager. Start het programma, selecteer het gewenste bestand en druk vervolgens op F9. Selecteer in de menubalk die bovenaan verschijnt Bestanden - Bestandskenmerken. Er wordt een menu geopend waarin u alle mogelijke bestandskenmerken kunt wijzigen.

Stap 3

Om de datum en andere kenmerken van een bestand (of meerdere bestanden) te wijzigen met behulp van het Total Commander-programma, start u het programma en selecteert u het gewenste bestand. Klik nu op het menu Bestanden - Kenmerken wijzigen. U krijgt een venster te zien waarin u alle attributen van het bestand kunt wijzigen, inclusief de datum.

Stap 4

Far Manager is gratis, maar heeft geen erg gebruiksvriendelijke interface voor moderne gebruikers. Total Commander heeft een gebruiksvriendelijkere interface, maar u moet betalen voor langdurig gebruik.

Aanbevolen: