Hoe Maak Je Een Foto Helder?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Helder?
Hoe Maak Je Een Foto Helder?

Video: Hoe Maak Je Een Foto Helder?

Video: Hoe Maak Je Een Foto Helder?
Video: Een foto scherper maken met Slim verscherpen (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Ideale beelden bestaan alleen in ideale representaties. Echte foto's vereisen bijna altijd revisie en foutcorrectie. Adobe Photoshop bevat een verscheidenheid aan hulpmiddelen en opdrachten die zijn ontworpen om de kwaliteit van fotografische afbeeldingen te verbeteren, zoals helderheid en kleurverzadiging. Alle Photoshop-opdrachten voor kleurenweergave worden opgeslagen in het submenu Aanpassingen onder Afbeelding.

Foto's voor en na correctie
Foto's voor en na correctie

Het is nodig

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open het afbeeldingsbestand in Photoshop via het menu Bestand, Openen.

Als u de optie wilt behouden om altijd naar de originele afbeelding terug te keren, maakt u een kopie van de laag. Selecteer hiervoor het menu Laag, Laag dupliceren. Zorg ervoor dat de nieuw gemaakte laag actief is. Het is raadzaam om alle verdere transformaties erop uit te voeren.

Stap 2

Pas het contrast en de algehele kleur van uw opname automatisch aan met de opdracht Afbeelding, Aanpassingen, Autocontrast. De contrastaanpassing geeft de donkerste en lichtste pixels in een afbeelding in zwart-wit weer. Deze transformatie kan het algehele uiterlijk van veel foto's verbeteren.

Stap 3

Sommige originele afbeeldingen bevatten kleurzweem, d.w.z. onevenwichtige kleuren. Gebruik het commando Afbeelding, Aanpassingen, Auto Color om dit op te lossen. Deze opdracht past het contrast en de kleur van uw afbeelding aan door te zoeken naar donkere en lichte tinten in de afbeelding en tussenliggende tinten te neutraliseren.

Stap 4

Als de resultaten van de automatische correctiecommando's niet aan uw verwachtingen voldoen, kunt u proberen enkele parameters handmatig te wijzigen. De opdracht Helderheid/Contrast is de eenvoudigste manier om de hele afbeelding te kleuren.

Verplaats in het dialoogvenster Helderheid/Contrast de schuifregelaars om de helderheid en het contrast in het bereik van -100 tot +100 te wijzigen.

Stap 5

Gebruik de opdracht Kleurbalans om uw afbeelding kleur te corrigeren en kleuren in een bepaald bereik, zoals rood, te verbeteren. In het dialoogvenster van deze opdracht kunt u de kleurbalans in de hele afbeelding wijzigen. De kleurbalans wordt afzonderlijk ingesteld voor kleuren (schakelaar Hooglichten), middentonen (schakelaar Middentonen) en schaduwen (schakelaar Schaduwen). Tijdens het werken is het handig om het selectievakje Helderheid behouden aan te vinken, waarmee wordt voorkomen dat het helderheidsbereik verandert tijdens het aanpassen van de kleurbalans.

Stap 6

Sla de afbeelding op onder een nieuwe naam door "Opslaan als" te kiezen in het menu Bestand.

Aanbevolen: