Hoe Je Ogen Helder Maakt In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Je Ogen Helder Maakt In Photoshop
Hoe Je Ogen Helder Maakt In Photoshop

Video: Hoe Je Ogen Helder Maakt In Photoshop

Video: Hoe Je Ogen Helder Maakt In Photoshop
Video: Ogen ophelderen tutorial 2024, Mei
Anonim

Door de helderheid van de ogen in de afbeelding te vergroten, kunt u extra expressiviteit aan de bewerkte afbeelding toevoegen. In Photoshop kan deze taak worden opgelost met behulp van de retoucheergereedschappen en het wijzigen van de overvloeimodus voor lagen.

Hoe je ogen helder maakt in Photoshop
Hoe je ogen helder maakt in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Laad de te verwerken afbeelding in Photoshop met behulp van de optie Openen in het menu Bestand. Bij het retoucheren van de oogcontour is het logischer om de afbeelding op volledige grootte te openen. Om dit te doen, voert u een waarde in die gelijk is aan honderd procent in het veld van het Navigator-palet.

Stap 2

Als de foto van dichtbij is genomen en je bloedvaten kunt zien die afsteken tegen de achtergrond van het wit van de ogen, verwijder ze dan met de Clone Stamp. Gebruik hiervoor de optie Laag, die zich in de groep Nieuw van het menu Laag bevindt, en voeg een transparante laag in het document in. Activeer het gereedschap Kloonstempel en schakel de optie Alle lagen samplen in het instellingenpaneel in, waarmee pixels van elke zichtbare laag van de foto worden gekopieerd.

Stap 3

Druk op de Alt-toets en klik op het lichte gedeelte van het oog in de afbeelding. Sluit na het loslaten van Alt de bloedvaten met de gekopieerde pixels. Pas de dekking van de retoucheerlaag aan zodat het wit van de ogen er realistisch uitziet. Om dit te doen, verlaagt u de waarde van de parameter Dekking voor de laag waarop de resultaten van het toepassen van de kloonstempel zich bevinden.

Stap 4

Gebruik de sneltoets Ctrl + Alt + Shift + E om een laag in het document te maken met een kopie van alle zichtbare afbeeldingsdetails. Selecteer een van de overvloeimodi voor deze laag in het bereik van Scherm tot Overlay. Je kunt experimenteren met de modi tussen Soft Light en Pin Light, maar met deze overlay loop je het risico de kleur van de iris drastisch te veranderen.

Stap 5

Door de overvloeimodus te wijzigen, veranderde u de kleuren in de hele afbeelding. Om het effectgebied te beperken, voegt u een masker toe aan de bovenste laag met behulp van de optie Alles verbergen in de groep Laagmasker van het menu Laag. Zet de voorgrondkleur op wit en schilder over het gebied rond de ogen met het penseel. Indien nodig kunt u de kleurverandering in het oog verminderen door het masker over de iris met zwart te behandelen. Om te voorkomen dat het effect volledig verdwijnt, stelt u de parameter Dekking in de penseelinstellingen in op ongeveer dertig procent.

Stap 6

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om de verwerkte foto op te slaan in een jpg-bestand.

Aanbevolen: