Hoe Onregelmatigheden In Photoshop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Onregelmatigheden In Photoshop Te Verwijderen
Hoe Onregelmatigheden In Photoshop Te Verwijderen

Video: Hoe Onregelmatigheden In Photoshop Te Verwijderen

Video: Hoe Onregelmatigheden In Photoshop Te Verwijderen
Video: Photoshop - Remove the list of recent files 2024, Mei
Anonim

Een van de typische taken die tijdens het retoucheren van foto's worden opgelost, is het elimineren van verschillende defecten in de vorm van onregelmatigheden. De aard van verstoringen kan van verschillende typen zijn, daarom zijn de benaderingen voor het verwijderen ervan verschillend. U kunt eventuele onregelmatigheden uit de foto verwijderen in de grafische editor Adobe Photoshop.

Hoe onregelmatigheden in Photoshop te verwijderen
Hoe onregelmatigheden in Photoshop te verwijderen

Het is nodig

  • - Adobe-Photoshop;
  • - de originele afbeelding.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarvan u de rafels wilt verwijderen in Adobe Photoshop. Gebruik de toetscombinatie Ctrl + O of het item "Open …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu.

Stap 2

Analyseer de aard van de te verwijderen onregelmatigheden. Als ze worden veroorzaakt door vervormingen die worden veroorzaakt door het optische systeem van de fotografische apparatuur ("gebogen" contouren van objecten, enz.), gaat u verder met de derde stap. Ga naar stap 6 om oneffenheden te verwijderen die worden veroorzaakt door de textuur of textuur van objecten.

Stap 3

Ga verder met het corrigeren van oneffenheden veroorzaakt door optische vervorming. Selecteer Filter, Vervormen en "Lenscorrectie …" in het hoofdmenu. Activeer in het dialoogvenster dat verschijnt de opties Voorbeeld en Raster weergeven. Druk op de knop Zoom Tool en stel een handige schaal in voor het bekijken van de resulterende afbeelding.

Stap 4

Verwijder perspectief en niet-lineaire onregelmatigheden. Wijzig de parameters Vervorming verwijderen, Horizontaal perspectief en Verticaal perspectief in het filtervenster Lenscorrectie. Focus op de horizontale en verticale rasterlijnen die worden weergegeven na het inschakelen van de optie Raster weergeven. Verwijder de algehele kanteling van de afbeelding, indien aanwezig, door de parameter Hoek te wijzigen.

Stap 5

Pas een filter toe. Klik op de knop OK in het huidige dialoogvenster. Snijd indien nodig (het uiterlijk van semi-transparante gebieden aan de randen) de afbeelding bij met het gereedschap Bijsnijden.

Stap 6

Verwijder grote onregelmatigheden en vervormingen van de achtergrond met het gereedschap Patch. Maak op een gemakkelijke manier een selectiegebied rond het aan te passen fragment. Activeer de Patch Tool (je kunt met deze tool ook een selectie maken). Pak de selectie met de muis en sleep deze naar een gebied van de afbeelding met een achtergrond die lijkt op die rond de bult.

Stap 7

Verwijder kleine onregelmatigheden met de gereedschappen Kloonstempel en Retoucheerpenseel. Hun werkingsprincipe is hetzelfde. Selecteer na activering een geschikte borstel en stel de parameters voor hardheid en transparantie in. Geef vervolgens de initiële locatie van het achtergrondmonster op door op de afbeelding te klikken terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt. Borstel daarna gewoon over de gewenste plekken.

Stap 8

Sla de verwerkte afbeelding op. Kies in het menu Bestand "Opslaan als…" of druk op Ctrl + Shift + S. Geef de directory, het formaat en de bestandsnaam op. Klik op "Opslaan".

Aanbevolen: