Hoe Onscherpte Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Onscherpte Verwijderen In Photoshop
Hoe Onscherpte Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Onscherpte Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Onscherpte Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Heel vaak verschijnen op foto's als gevolg van de beweging van objecten in het kader of het schudden van de handen van de operator, gebieden met een onduidelijk beeld. Tegenwoordig kan de kwaliteit van dergelijke afbeeldingen aanzienlijk worden verbeterd door digitale verwerking. U kunt vervaging van een foto verwijderen in Adobe Photoshop, een krachtige grafische editor.

Hoe onscherpte verwijderen in Photoshop
Hoe onscherpte verwijderen in Photoshop

Het is nodig

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding met de wazige gebieden die u wilt verwijderen in Adobe Photoshop. Druk op Ctrl + O op het toetsenbord of selecteer het item "Open …" in het gedeelte Bestand van het hoofdtoepassingsmenu. Open in het dialoogvenster Open de map met het gewenste bestand. Markeer het in de lijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Maak je klaar om aan de slag te gaan. Stel een handige kijkschaal in met behulp van de Zoom Tool of door exacte waarden in te voeren in het tekstveld in de statusbalk. Als u alleen een deel van de afbeelding wazig wilt maken, zonder andere delen te beïnvloeden, maakt u er een selectiegebied omheen.

Stap 3

Gebruik het gereedschap Verscherpen om kleine, enigszins wazige gebieden puntsgewijs aan te passen. Activeer het en selecteer vervolgens een penseel met een geschikte diameter en hardheid door op het penseel in het bovenste paneel te klikken. Verf over de onscherpe delen van de afbeelding totdat u het gewenste resultaat hebt bereikt.

Stap 4

Gebruik een van de eenvoudige verscherpingsfilters. Markeer Verscherpen in het gedeelte Filter van het hoofdmenu. Kies Verscherpen, Meer verscherpen of Randen verscherpen. De eerste twee filters verscherpen het hele beeld (terwijl Sharpen More dit in grotere mate doet), en de laatste - op de grenzen van ongelijksoortige gebieden.

Stap 5

Verzwak het toegepaste verscherpingsfilter als het effect te sterk is. Druk op Ctrl + Shift + F of kies Bewerken en vervagen in het menu. Verlaag de waarde voor Dekking in het dialoogvenster dat verschijnt en klik op OK.

Stap 6

Pas een Smart Sharpen-filter toe om een bekend type vervaging te verwijderen. Selecteer het juiste item in het gedeelte Verscherpen van het menu Filter. Het dialoogvenster voor het configureren van de werkparameters wordt weergegeven. Geef in de vervolgkeuzelijst Verwijderen het type vervaging op (bijvoorbeeld Bewegingsonscherpte, als dit wordt veroorzaakt door de beweging van een object). Pas de waarden voor Hoeveelheid, Straal en Hoek aan (indien nodig) zodat het beeld zo duidelijk mogelijk is. Klik OK.

Stap 7

Begin met het verwijderen van de vervaging door een kopie van de High Pass-afbeelding over elkaar heen te leggen. Dupliceer de huidige laag. Selecteer Laag en "Laag dupliceren …" in het menu. Klik op OK in het dialoogvenster dat verschijnt. Selecteer Filter, Overig en Hoogdoorlaat… in het menu. Stel in het veld Straal een waarde in die iets groter is dan de breedte van de vervagingsgebieden. Klik OK.

Stap 8

Wijzig de overvloeimodus van de laag met de afbeelding waarop het filter is toegepast. Klik op de vervolgkeuzelijst in het deelvenster Lagen. Selecteer Overlay.

Stap 9

Sla de verwerkte afbeelding op. Druk op Ctrl + S als u het originele bestand wilt overschrijven. Druk op Ctrl + Shift + S als u een kopie wilt opslaan. In het tweede geval voert u een nieuwe bestandsnaam in, specificeert u het type en de opslagmap en klikt u op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: