Hoe Moiré Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Moiré Te Verwijderen
Hoe Moiré Te Verwijderen
Anonim

Als je tijdens het fotograferen te kleine details in het frame hebt opgenomen (het kunnen transparante stoffen zijn met een uitgesproken draadstructuur, glanzende sieraden of dun haar), dan kan de zogenaamde "moire" op de foto verschijnen, die bestaat uit lijnen en veelkleurige stippen en verpest duidelijk de foto … De volgende eenvoudige techniek zal helpen in de strijd tegen moiré.

Hoe moiré te verwijderen
Hoe moiré te verwijderen

Het is nodig

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open een moiré-afbeelding. Maak een kopie van de originele momentopname door een opdracht te kiezen in het menu Laag → Laag dupliceren, of druk op Ctrl + J.

Stap 2

Klik met de muis op het opschrift "Background copy" met de muis en maak deze actief. Pas nu een Gaussiaans vervagen-filter toe op deze laag. Om dit te doen, selecteert u in het hoofdmenu in het bovenste horizontale paneel het opschrift "Filter" en klikt u erop met de muis. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het opschrift "Blur" en klik opnieuw met de muis. Selecteer het opschrift "Gaussiaanse vervaging". De hele reeks acties ziet eruit als Filter → Vervagen → Gaussiaans vervagen. Het is belangrijk om de juiste Gaussiaanse vervagingswaarde te kiezen. Verhoog de vervagingswaarde totdat de moiré-markeringen verdwijnen. Meestal ligt de gewenste waarde tussen 3 en 20. In dit specifieke geval is de waarde 16, 7.

Stap 3

De laatste stap blijft. Wijzig de overvloeimodus "Normaal" in "Kleur" door op "Normaal" te klikken en de modus "Kleur" te kiezen in de vervolgkeuzelijst.

Stap 4

Het beeld keerde duidelijk mooier terug - scherp en zonder moiré. Het geheim van dergelijke beeldverwerking en moiré-verwijdering is dat in deze modus alleen de kleurkenmerken van de gewijzigde laag over het originele beeld worden gelegd en dat de helderheid en het contrastniveau behouden blijven. Als het u lijkt dat het op deze manier verwijderen van moiré tot een afname van de kleurverzadiging heeft geleid, roept u het dialoogvenster Afbeelding → Aanpassing → Tint / Verzadiging op en verplaatst u de schuifregelaar Verzadiging iets naar rechts. Sla de afbeelding op door Laag te kiezen in het bovenste laagpaneel en in het vervolgkeuzemenu Zichtbaar samenvoegen.

Stap 5

Als alternatief kunt u in plaats van Tint / Verzadiging te gebruiken, de opgeslagen afbeelding dupliceren (ctrl + j) en met Niveaus werken, wat een nog beter effect kan geven.

Aanbevolen: