Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervagen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervagen
Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervagen

Video: Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervagen

Video: Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Vervagen
Video: Photoshop serie 10 Achtergrond vervagen 2024, April
Anonim

We houden allemaal van mooie foto's. En niemand zal ontkennen dat de mooiste foto er soms een is waarop slechts een of twee objecten op de voorgrond of achtergrond scherp zijn en de rest wazig is. Deze functie is beschikbaar voor degenen wiens camera u in staat stelt dergelijke foto's te maken. En hoe zit het met degenen die zo'n kans niet hebben? Om de kijker niet te laten afleiden door details die niet belangrijk zijn, en juist om een mooie bewerkte foto te maken, kun je de achtergrond in de foto onscherp maken.

Hoe de achtergrond in een foto te vervagen
Hoe de achtergrond in een foto te vervagen

Noodzakelijk

  • - computer
  • - ACDSee-editor van elke versie
  • - foto te verwerken

instructies:

Stap 1

Open het bestand via ACDSee. Klik erop met de linkermuisknop en selecteer het menu "Open via" uit de lijst. Selecteer ACDSee uit de lijst, als dit item niet in het submenu staat, klik dan op "Bladeren" en zoek het bestand "ACDSee.exe" op uw computer

Stap 2

Klik op de knop "Verwerken" op het ACDSee-paneel. Het bevindt zich in de rechterbovenhoek. Afhankelijk van de versie van ACDSee, worden ofwel het verwerkingsmenu of meerdere menu's voor u geopend, waaronder het menu "Bewerken". Maak het open.

Stap 3

Klik op de menuknop "Selectie". Er wordt een werkbalk voor u geopend. Selecteer "Free Lasso" en schets het object waaromheen u de achtergrond wilt vervagen. Trek voorzichtig over, bij voorkeur langs de binnencontour van de omtreklijn, om niet per ongeluk stukjes van de achtergrond wazig te maken.

Stap 4

Nadat u het object heeft geselecteerd, klikt u op de knop "Omkeren". Alle achtergronden rondom het object moeten worden gemarkeerd. Klik op Voltooien.

Stap 5

Klik op de knop "Vervagen". Een menu met de mate van onscherpte en het type onscherpte gaat voor je open. De meest natuurlijke en hoge kwaliteit is de Gaussiaanse vervagingsmethode. Kies de hoeveelheid vervaging die u wilt gebruiken. Klik daarna op "Voltooien" of sla de foto op.

Aanbevolen: