Hoe Maak Je 3D-tekst In Paint.net

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je 3D-tekst In Paint.net
Hoe Maak Je 3D-tekst In Paint.net

Video: Hoe Maak Je 3D-tekst In Paint.net

Video: Hoe Maak Je 3D-tekst In Paint.net
Video: Paint.net. Урок 19 - Как сделать объемный текст или текст с эффектом 3D (3Д) 2024, Mei
Anonim

De gratis grafische editor paint.net is een goed budgetalternatief voor het dure Adobe Photoshop. Paint wordt voortdurend uitgebreid, omdat enthousiastelingen over de hele wereld er gratis plug-ins voor ontwikkelen.

Hoe maak je 3D-tekst in Paint.net
Hoe maak je 3D-tekst in Paint.net

instructies:

Stap 1

Download een set plug-ins (add-ons) pyrochild-plug-ins van de auteurspagina als een zip-archief en plaats deze in de map C: / Program Files / Paint. NET / Effects. Als u deze grafische editor op een andere schijf hebt geïnstalleerd, vervangt u C door de gewenste letter. Klik met de rechtermuisknop op het archiefpictogram en selecteer "Uitpakken naar huidige map". Als Paint.net actief was, start u het programma opnieuw. Na een nieuwe lancering worden nieuwe items toegevoegd aan het menu Effecten.

Stap 2

Vul de achtergrondlaag met een geschikte kleur met behulp van de verfemmer of het verloopgereedschap. Klik op het pictogram "Nieuwe laag toevoegen" in het deelvenster Lagen of gebruik de sneltoets Ctl + Shift + N. Geef op het palet een kleur voor de tekst op. Druk op de T-toets om het gereedschap Tekst te activeren. Selecteer het lettertype en de grootte op de eigenschappenbalk. Schrijf je tekst.

Stap 3

Ga in het menu Effecten naar het gedeelte Object en klik op Omtrekobject. Deze plug-in geeft een schaduw aan het object. Kies de schaduwkleur, Breedte en Zachtheid. Specificeer de reflectiehoek (Angle).

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Klik in hetzelfde menu Effecten onder Object op Trail. Deze plug-in creëert het effect van het volgen van een bewegend object. Stel de juiste waarden in voor de parameters om de letters er driedimensionaal uit te laten zien en klik op OK.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Er is een andere manier om een 3D-effect te creëren. Download de BoltBait's effect plugin van de auteurspagina en installeer zoals beschreven in paragraaf 1. Maak een laag en noem deze "Tekst". Schrijf een willekeurige tekst, kies kleur, lettertype en grootte. Selecteer op de werkbalk "Toverstaf", stel de selectiemodus in op "Toevoegen (samenvoegen)" en klik één voor één op alle letters. Alle tekst zou nu geselecteerd moeten zijn.

Stap 6

Selecteer het gereedschap Verloop, stel voor- en achtergrondkleuren in en stel de overvloeimodus in op Lineair (gereflecteerd). Trek een horizontale lijn over het midden van de laag en pas de breedte van het verloop aan. Druk op Esc.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 7

Ga naar het menu Effecten en klik in de groep Render op Vorm 3D. Selecteer in het gedeelte Textuurkaart de optie Halfbolkaart. Stel in het gedeelte Objectrotatie Axis-1 = 25 in. Schakel in het gedeelte Verlichting de optie AAN uit. Klik OK.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 8

Klik in het deelvenster Lagen op het pictogram Laag dupliceren en hernoem de oude laag Schaduw. De laag "Tekst" moet zich boven de laag "Slagschaduw" bevinden. Activeer Slagschaduw, ga naar het menu Effecten en klik in de groep Vervagen op Inzoomen. Stel de waarde van de parameter "Zoomverhouding" in op 90.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 9

Selecteer in het menu "Aanpassingen" de opdracht Transparantie en stel de waarde Transparant = 40 in. Uw tekst krijgt volume.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 10

Activeer de laag "Tekst" (bovenaan) en klik op het gereedschap "Rechthoekige regiokiezer". Selecteer de tekst met een kader en druk op de toets M. Gebruik de muis om de handvatten te slepen en de letters uit te rekken zodat ze volledig samenvallen met het voorste gedeelte van de tekst op de laag "Schaduw".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 11

Klik in het menu Effecten in de groep Object op Omtrekobject om een omtrek aan de letters toe te voegen. Kies een omtrekkleur en lijndikte. Klik OK.

Aanbevolen: