Hoe Het Bijschrift Op De Foto Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bijschrift Op De Foto Te Veranderen
Hoe Het Bijschrift Op De Foto Te Veranderen

Video: Hoe Het Bijschrift Op De Foto Te Veranderen

Video: Hoe Het Bijschrift Op De Foto Te Veranderen
Video: Cursus Word Les 8: Bijschrift Toevoegen aan Afbeelding + Bijschrift Opmaken 2024, Mei
Anonim

De tekst die in de vorm van een afbeelding op de foto wordt geplaatst, kan helaas niet op de gebruikelijke manier worden bewerkt - naar analogie met een teksteditor. Daarom, als het nodig is om het te veranderen, bijvoorbeeld om het te vervangen door een ander, beschouw het dan als een grafisch object dat van de foto moet worden verwijderd om plaats te maken voor een nieuwe. Adobe Photoshop heeft een verscheidenheid aan tools en technieken om dit te doen.

Bijschriften bij foto's vervangen
Bijschriften bij foto's vervangen

Het is nodig

Hulpmiddelen: Adobe Photoshop CS2 of hoger

instructies:

Stap 1

Open de originele afbeelding.

Stap 2

Schilder over de tekst en maskeer deze met de achtergrond. Gebruik het gereedschap Pipet om een achtergrondkleur te selecteren en over de afbeelding te schilderen met het penseel. Als de achtergrond min of meer uniform is, zoals groen, zand, lucht en dergelijke, kunt u grotere streken toepassen.

Maar hoe kleurrijker de achtergrondafbeelding, des te voorzichtiger moet men het werk benaderen, door over kleine vlakken te schilderen - elk in zijn eigen kleur of tint. Probeer het niet te overdrijven: hoe meer je overschildert, hoe meer je later moet reconstrueren.

Stap 3

Wanneer de tekst-afbeelding is overschilderd, selecteert u het gereedschap genaamd "Patch". Ze moeten een klein fragment van de achtergrond selecteren en vervolgens de selectie die verschijnt naar de zijkant slepen. In dit geval wordt de geselecteerde ruimte gevuld met het deel van de achtergrond dat u kiest. U moet de patch heel voorzichtig inbrengen en proberen de meest geschikte fragmenten te selecteren. Als het gekopieerde deel goed past bij de omgeving, kun je er later makkelijker aan werken.

Stap 4

U hoeft zich geen zorgen te maken over de discrepantie tussen het contrast en de helderheid van het fragment met de omgeving - het programma past deze parameters zelf aan. Natuurlijk is er geen garantie dat de tonen perfect bij elkaar passen, maar dit is gemakkelijk te verhelpen. Nadat u een fragment hebt geselecteerd, moet u in het menu "Afbeeldingen" - "Helderheid / Contrast" selecteren, de kenmerken aanpassen. Afwerking kan worden gedaan met het gereedschap Kloonstempel, kleine onnauwkeurigheden kunnen worden verwijderd met het gereedschap Spot Healing Brush. Om met complexe achtergronden te werken, kunt u ook de vinger, pen en andere hulpmiddelen gebruiken.

Stap 5

Als je alles zo netjes mogelijk probeert te doen, krijg je een achtergrond ontdaan van de oude belettering, waarop je een nieuwe belettering kunt aanbrengen. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap "Tekst" gemarkeerd met de letter "T" op het palet. Klik erop in de afbeelding en typ nieuwe tekst. Parameters kunnen worden gewijzigd op de bovenste balkbalk. Net als in een gewone teksteditor kunt u hier het lettertype, het lettertype, de grootte, de kleur enzovoort selecteren.

Aanbevolen: