Een Tabel Invoegen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Tabel Invoegen In Excel
Een Tabel Invoegen In Excel

Video: Een Tabel Invoegen In Excel

Video: Een Tabel Invoegen In Excel
Video: Tabel maken in Excel 2024, Mei
Anonim

Microsoft Excel-spreadsheet ondersteunt de mogelijkheid om tabellen te maken voor het beheren en analyseren van gerelateerde gegevens. Ondersteunt de mogelijkheid om tabellen en hun onderdelen te kopiëren en plakken met volledige of gedeeltelijke behoud van de opmaak.

Een tabel invoegen in Excel
Een tabel invoegen in Excel

instructies:

Stap 1

Wanneer u een tabel volledig van het ene blad naar het andere kopieert, klikt u met de rechtermuisknop op het snijpunt van de kolomnamen en rijnummers. Selecteer kopiëren in het vervolgkeuzemenu. Ga naar een ander blad en plak de inhoud van het klembord op dezelfde manier, kies het item "Plakken". Alle gegevens worden volledig in overeenstemming met het origineel ingevoegd (formaat, lettertype, kolombreedte, regelhoogte, enz.).

Stap 2

Als een onvolledige tabel wordt gekopieerd of als er meerdere tabellen op het blad staan, selecteert u het gewenste onderdeel. Om dit te doen, drukt u op de linkermuisknop en sleept u de contour naar het gewenste aantal cellen zonder deze los te laten. Druk op Ctrl + c, of selecteer "Bewerken", "Kopiëren" in het hoofdmenu. Hetzelfde kan worden gedaan met behulp van het contextmenu met de rechtermuisknop.

Stap 3

Plaats de cursor op de cel waaruit u wilt invoegen. Dit is de linkerbovenhoek van het geplakte fragment. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop te klikken. In het geval dat u de cellen gewoon moet plakken zoals ze zijn, selecteert u "Plakken" (of Ctrl + v). Als u alleen formules hoeft in te voegen, houdt u de breedte van de cellen aan, houdt u rekening met eventuele andere voorbeeldinstellingen en gebruikt u de opdracht Plakken speciaal. Met dezelfde service kunt u een koppeling tussen gegevens invoegen.

Stap 4

Als u de gekopieerde gegevens aan een bestaande tabel moet toevoegen, selecteert u "Gekopieerde cellen toevoegen" in het contextmenu. Geef in het dialoogvenster op of u het bereik wilt invoegen - verschuiving naar rechts of verschuiving naar beneden.

Stap 5

Zoek het tabblad "Invoegen" in het hoofdmenu van het programma. Klik hier op de knop "Tabel". Het dialoogvenster voor het maken van objecten wordt gestart. Markeer of een koptekst nodig is door het vakje naast "Tabel met kopteksten" aan te vinken. Klik op het pictogram om de celselectiemodus te openen om de locatie van de tabel te specificeren. Selecteer de gewenste cellen. Als u klaar bent, klikt u op het pictogram voor de selectiemodus afsluiten. In het geselecteerde bereik verschijnt een tabel met koppen zoals "Kolom1", "Kolom2", enzovoort.

Stap 6

Gelijktijdig met de uitvoer van de nieuwe tabel wordt de bijbehorende constructor gestart. Selecteer de gewenste dienst afhankelijk van de taken. U kunt een draaitabel maken, duplicaten verwijderen, de geselecteerde gegevens converteren naar een bereik. Om met externe tabellen te werken, zijn export, update, de mogelijkheid om de tabel in de browser te openen, de koppeling met de externe tabel te verbreken.

Stap 7

Om de stijl van het nieuwe object te wijzigen, selecteert u het juiste ontwerp in het veld Tabelstijlen van de ontwerper. Geef aan de rechterkant de vereiste parameters op. Controleer met name of u een kopregel nodig hebt, of u een totalenrij wilt weergeven of afwisselende rijen of afwisselende kolommen wilt markeren. Het is mogelijk om de eerste of laatste kolom te specificeren voor kleuraccentuering.

Stap 8

Als u de gegevens bijvoorbeeld in de eerste kolom wilt sorteren, klikt u op het driehoekje tegenover de kop, waardoor een menu met extra functies wordt geopend. De gegevens kunnen worden gesorteerd in aflopende volgorde, oplopende volgorde en kleur. Met andere functies kunt u er filters op toepassen, zoek informatie direct in deze kolom.

Stap 9

Om de kop van een kolom te wijzigen, selecteert u deze door te dubbelklikken op de linkermuisknop en voert u een nieuwe naam in de invoerregel voor formules en gegevens in. Na het indrukken van de Enter-toets verschijnt de titel op de juiste plaats.

Aanbevolen: