Hoe Het Bureaublad Te Herstellen Als Alles Ervan Is Verdwenen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bureaublad Te Herstellen Als Alles Ervan Is Verdwenen
Hoe Het Bureaublad Te Herstellen Als Alles Ervan Is Verdwenen

Video: Hoe Het Bureaublad Te Herstellen Als Alles Ervan Is Verdwenen

Video: Hoe Het Bureaublad Te Herstellen Als Alles Ervan Is Verdwenen
Video: Windows 10 - How To Easily Restore Missing Desktop Icons 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem is het programma explorer.exe verantwoordelijk voor de weergave en normale werking van alle elementen op het bureaublad. Het begint wanneer de computer opstart en loopt continu totdat het wordt uitgeschakeld. Als alle snelkoppelingen van het bureaublad zijn verdwenen en zelfs de "Start"-knop niet aanwezig is, is dit een duidelijk teken dat Explorer niet actief is of niet correct werkt.

Hoe het bureaublad te herstellen als alles ervan is verdwenen
Hoe het bureaublad te herstellen als alles ervan is verdwenen

instructies:

Stap 1

Zoek uit of File Explorer momenteel actief is. Om dit te doen, moet u een lijst zien van alle lopende processen in het systeem. Druk op CTRL + alt="Afbeelding" + Delete om Windows Taakbeheer te openen.

Stap 2

Ga naar het tabblad Processen. De naamverkenner moet worden gezocht in de kolom "Afbeeldingsnaam" van de tabel die hier staat. Er staan veel regels in, dus het is makkelijker zoeken als je de procesnamen alfabetisch kunt sorteren door op de kop van deze kolom te klikken.

Stap 3

Als u een proces met die naam niet vindt, sla dan deze stap van de procedure over. Als het in de lijst staat, betekent dit dat het programma actief is, maar abnormaal werkt en niet reageert op externe verzoeken van andere componenten van het besturingssysteem en toepassingsprogramma's - het "loopt vast". U moet de Verkenner met geweld sluiten door met de rechtermuisknop op deze regel te klikken en "Proces beëindigen" te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Stap 4

Ga naar het tabblad Toepassingen en klik op de knop Nieuwe taak in de rechterbenedenhoek. Het dialoogvenster Nieuwe taak maken wordt weergegeven.

Stap 5

Typ verkenner in het invoerveld en druk op Enter. Hiermee wordt Windows Verkenner gestart, die alle items op het bureaublad moet vervangen, en de normale werking van het hoofdmenu op de knop "Start" in de taakbalk moet herstellen.

Stap 6

Als de beschreven reeks acties er niet in slaagde om Explorer opnieuw te starten, of nadat het opnieuw was opgestart en het bureaublad nog steeds leeg is, was de reden niet een toevallige crash in zijn werk. Blijkbaar is het uitvoerbare bestand explorer.exe verwijderd of beschadigd - dit gebeurt meestal als gevolg van een virus in het besturingssysteem. De beste uitweg uit deze situatie is om contact op te nemen met specialisten die helpen het virus te identificeren, te neutraliseren of de gevolgen van zijn activiteit te elimineren. U kunt dit doen via gespecialiseerde webbronnen.

Aanbevolen: