Hoe Computernetwerken In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Computernetwerken In Te Stellen
Hoe Computernetwerken In Te Stellen

Video: Hoe Computernetwerken In Te Stellen

Video: Hoe Computernetwerken In Te Stellen
Video: Informatica - Netwerken 2024, Mei
Anonim

De meeste providers stellen uw computer of laptop gratis in wanneer deze is aangesloten. Maar als u een miniatuurthuisnetwerk met internettoegang wilt maken, moet u deze manipulaties zelf uitvoeren.

Hoe computernetwerken in te stellen
Hoe computernetwerken in te stellen

Het is nodig

  • Wifi router
  • netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Om uw eigen thuis-LAN te bouwen en te configureren, hebt u een netwerkhub nodig. Als u van plan bent om alle computers en laptops van het toekomstige netwerk internettoegang te bieden, kunt u beter een router of wifi-router gebruiken.

Stap 2

Koop een van deze apparaten. Bij het kiezen tussen een router en een wifi-router moet je je laten leiden door de aan- of afwezigheid van laptops in het toekomstige netwerk.

Stap 3

Gebruik een wifi-router om verbinding te maken met het netwerk en computers en laptops. Sluit dit apparaat aan op de kabel van je provider. Gebruik hiervoor de internet- of WAN-poort op het apparaat.

Stap 4

Download eerst de nieuwste softwareversie ervoor van de officiële website van de fabrikant van deze apparatuur. Sluit de wifi-router aan op de computer of laptop die het firmwarebestand bevat. Gebruik hiervoor een willekeurige LAN-poort.

Stap 5

Open uw browser en voer een adres in het volgende formaat in de adresbalk in: https://192.168.0.1, waarbij de cijfers het IP-adres van het apparaat vertegenwoordigen. U kunt erachter komen door de instructies zorgvuldig te bestuderen

Stap 6

Open het item Firmware of Firmware in het menu Extra. Klik op de knop Bladeren, geef het pad naar het firmwarebestand op en klik op Bijwerken. Start uw router opnieuw op.

Stap 7

Open "Netwerkinstellingen" of Internetverbinding instellen. Vul de neodymium-velden in zoals vereist door uw provider. Zorg ervoor dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoert om toegang te krijgen tot internet.

Stap 8

Ga naar "Wi-Fi-netwerk" of Draadloze instelling. Open het paneel met draadloze instellingen. Stel een naam en wachtwoord in voor uw toekomstige netwerk. Geef het type gegevensoverdracht en de coderingsoptie op, zoals 802.11g en WPA-PSK.

Stap 9

Sla de instellingen op. Start uw wifi-router opnieuw op. Sluit alle computers aan op de LAN-poorten van het apparaat en laptops op het draadloze toegangspunt.

Aanbevolen: